You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
PAPRYKA CHILI Z MIĘSEM
recipe image PAPRYKA CHILI Z MIĘSEM
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie amerykańskie
Przepis na każdy dzień
  • 500 g marmurkowej, wołowej polędwicy,
  • 400 g pomidorów z puszki - obranych,
  • 400 g czerwonej fasoli
  • 3 ząbki czosnku,
  • 4 cebule,
  • 3 duże łyżki pasty pomidorowej,
  • 2 duże łyżki oleju archaidowego,
  • 3 łyżki duże ketchupu,
  • 2 papryczki chili - świeże,
  • 300 ml jasnego piwa,
  • pół łyżeczki czarnego pieprzu, grubo zmielonego,
  • 1 łyżeczka suszonego oregano,
  • 1 duża łyżka octu winnego,
  • 20 kropli sosu tabasco.
Sposób przygotowania/kroki
Wołowinę osusz i pokrój w drobną kostkę. Na rozgrzanym oleju, w rondlu, zarumień mięso ze wszystkich stron. Następnie obierz i posiekaj cebulę wraz z czonkiem i dodaj je do mięsa, podsmażaj około 5 minut. Potem zgnieć pomidory i dodaj je do mięsa wraz z pastą pomidorową, ketchupem i piwem. Później umyj, oczyść z pestek papryczki chili, pokrój w kostkę, dodaj do reszty i dopraw to wszystko przyprawami. Całość duś pod przykryciem około 30 minut. W między czasie opłucz i odsącz fasolę, którą potem dodaj do potrawy i duś ją jeszcze przez około 10 minut. Na koniec dopraw wszystko na ostro, dodaj sól, pieprz oraz tabasco.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.