You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
OGÓRKI MAŁOSOLNE
recipe image OGÓRKI MAŁOSOLNE
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • - 2 kg ogórków
  • - 1/2 łyżeczki nasion kopru
  • - 5 ząbków czosnku
  • - 3-4 łyżki soli
  • - listek laurowy
  • - kika liści winogron
  • - kilka ziaren pieprzu
  • - szczypta szałwi i cząbru
Sposób przygotowania/kroki
Wodę z solą, pieprzem oraz listkiem laurowym zagotować, a następnie ostudzic. Umyte ogórki włożyć do dużych słojów, przekładając je połówkami czosnku i listaki winogron. Posypać szaławią, koprem oraz cząbrem. Wszystko zalać wcześniej zagotowaną i ostudzoną wodą. Następnie delikatnie przycisnąć i przykryć gazą, po czym odstawić w ciepłe miejsce. Ogórki są gotowe po kilku dniach.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.