You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
OBIAD Z JEDNEGO GARNKA
recipe image OBIAD Z JEDNEGO GARNKA
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Przepis na każdy dzień
  • 1 kg wołowiny z kością,
  • 250 g cebuli,
  • 800 g marchewki oraz
  • 800 g ziemniaków,
  • 30 g masła,
  • sól i pieprz.
Sposób przygotowania/kroki
Wlej do garnka 3/4 litra wody i gotuj w nim przez półtorej godziny mięso wraz z pokrojoną w palsterki cebulą i marchewką. Następnie umyj i obierz ziemniaki, które potem pokrój w ćwiartki i wrzuć do garnka z mięsem. Gotuj dotąd, aż ziemniaki zmiękną. Po ugotowaniu wyciągnij mięso, pokrój je na kawałki, a z warzyw zrób puree dodając rosół i masło.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.