You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
NALEŚNIKI KAROLKA
recipe image NALEŚNIKI KAROLKA
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Słodkości
  • Ciasto:
  • półtorej szklanki mąki,
  • około 1 szklanki gazowanej wody mineralnej,
  • 1 szklanka mleka,
  • 3 jajka,
  • 2 łyżki stopionego masła,
  • mała łyżeczka cukru,
  • sól.
  • Nadzienie:
  • 40 dag posiekanej dowolnej wędliny,
  • 2 cebule, masło,
  • sos pomidorowy, może być keczup,
  • garść startego sera żółtego (najlepiej parmezanu),
  • garść posiekanej zieleniny (szczypiorek, tymianek, majeranek), sól, pieprz.
Sposób przygotowania/kroki
Najpierw usmaż naleśniki według przepisu na naleśniki klasyczne. Następnie drobno posiekać cebulę, zeszklij na tłuszczu, dodaj posiekane mięso i podsmaż, wymieszaj z sosem pomidorowym, posiekaną zieleniną i odsączonym z zalewy groszkiem, by powstała jednolita masa i dopraw do smaku. Nadzieniem nasmaruj naleśniki, zwiń w rulonik, zakładając przeciwległe boki i obsmaż na maśle lub ułóż w wysmarowanej tłuszczem formie, posyp tartym serem i skrop stopionym masłem. Zapiekaj około 10 minut w nagrzanym piekarniku.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.