You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
KWASZONA KAPUSTA
recipe image KWASZONA KAPUSTA
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • - 2 kg kapusty białej
  • - 3 łyżki soli
  • - 3 łyżki nasion kminku
Sposób przygotowania/kroki
Drobno poszatkowaną kapustę wymieszać z dodatkiem soli i kminku, ubić w słoju i przykryć płaskim talerzem, talerz należy obciążyc po czy przykryć gazą. Gdy upłynie kilka dni, kiedy zaobserwuje sie pianę, należy przebić kapustę do dna w kilku miejscach. Zostawić na tydzień. Po tygodniu kapusta będzie juz gotowa. Przygotować słoiki. Przełożyć do słoików i przechowywać w chłodnym miejscu lub lodówce.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.