You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
KWASZONA KAPUSTA NA SAŁATKĘ
recipe image KWASZONA KAPUSTA NA SAŁATKĘ
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • - 2 kapusty
  • - 50 dag marchwi
  • - 1 seler
  • - 2-3 pory
  • - 3 papryki
  • - 3-4 cebule
  • - 2 jabłka obrane ze skórki
  • - 4 łyżki soli
  • - 1 łyżka kminku
  • - kilka ziaren jałowca
Sposób przygotowania/kroki
Umyte jabłka i warzywa należy utrzeć na tartce o dużych otworach.Paprykę i cebulę pokroić w paski.Kapustę drobno poszatkować i wymieszać z pozostałymi składnikami. Ubić w garnku kamiennym i nakryć talerzem. Kiedy puści sok talerzyk należy obciążyć i nakryć czystym płótnem. Gdy będzie widoczna piana na powierzchni, należy przebić kapuste w kilku miejscach i pozostawić na tydzień. Po tygodniu należy przełożyc kapustę do słoików i odstawić do chłodnych pomieszczeń.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.