You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
KUKURYDZIANE CIASTKO
recipe image KUKURYDZIANE CIASTKO
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Słodkości
  • 2 i pół szklanki płatków kukurydzianych,
  • ćwierć szklanki gorzkiego kakao,
  • 3 łyżeczki miodu (może być sztuczny), 1/4 kostki margaryny,
  • pół szklanki cukru,
  • kilka kropli aromatu rumowego,
  • sól.
Sposób przygotowania/kroki
W garnku stop masło z miodem, cukrem, kakaem oraz szczyptą soli, stale mieszając (najlepiej garnek umieść w kąpieli wodnej, czyli na większym garnku z wrzącą wodą - wtedy masa na pewno się nie przypali). Następnie dodaj aromat, lekko ostudź. Teraz masę wymieszaj z płatkami kukurydzianymi, przełóż do wyłożonej folią spożywczą i wysmarowanej tłuszczem tortownicy lub foremki keksowej, przykryj folią i wstaw do lodówki, by chrupanka zastygła. Przed podaniem pokrój na porcje nożem zanurzonym w ciepłej wodzie.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.