KOZIE MIĘSO NA OSTRO
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie afrykańskie
Przepis na każdy dzień
- 80 dag mięsa z koźlęcia,
- 3 cebule,
- 30 dag zielonej papryki,
- 50 dag pomidorów,
- łyżeczka chili,
- łyżeczka pieprzu,
- 1 łyżeczka przyprawy harissa,
- 1 szklanka oliwy.
Sposób przygotowania/kroki
Mięso umyj i pokrój na kawałki. Następniee dopraw solą oraz resztą przypraw. Cebulę obierz i pokrój w krążki. W naczyniu kamionkowym lub żaroodpornym rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę oraz mięso. Następnie dołącz oczyszczoną i pokrojoną paprykę i pomidory. Tak przygotowane składniki gotuj na małym ogniu przez godzinę od czasu do czasu podlewając wodą.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu