You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
KOZIE MIĘSO NA OSTRO
recipe image KOZIE MIĘSO NA OSTRO
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie afrykańskie
Przepis na każdy dzień
  • 80 dag mięsa z koźlęcia,
  • 3 cebule,
  • 30 dag zielonej papryki,
  • 50 dag pomidorów,
  • łyżeczka chili,
  • łyżeczka pieprzu,
  • 1 łyżeczka przyprawy harissa,
  • 1 szklanka oliwy.
Sposób przygotowania/kroki
Mięso umyj i pokrój na kawałki. Następniee dopraw solą oraz resztą przypraw. Cebulę obierz i pokrój w krążki. W naczyniu kamionkowym lub żaroodpornym rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę oraz mięso. Następnie dołącz oczyszczoną i pokrojoną paprykę i pomidory. Tak przygotowane składniki gotuj na małym ogniu przez godzinę od czasu do czasu podlewając wodą.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.