You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
KORNISZONY 2
recipe image KORNISZONY
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • 1 kg małych ogórków,
  • 3 szklanki przegotowanej wody,
  • 2 szklanki octu winnego,
  • 2 szklanki cukru,
  • 2 listki laurowe,
  • 1 łyżka ziaren pieprzu,
  • pół łyżki ziela angielskiego.
Sposób przygotowania/kroki
Wodę zagotuj z octem winnym, pieprzem, zielem angielskim, listkami laurowymi i łyżeczką cukru. następnie gorącą zalewą zalej korniszony tak, by zalewa przykrywała ogórki. Pozostaw na dwa tygodnie. Po tym czasie zlej zalewę i przygotuj nową i raz jeszcze zalej korniszony.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.