You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
KIM CHI
recipe image KIM CHI
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie azjatyckie
Przepis na każdy dzień
  • 3 ogórki
  • 5 łyżek soli
  • 6 łyżek chili w proszku
  • 1/2 szkl. wody
  • 2 cebule dymki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka soli
Sposób przygotowania/kroki
Oczyścić ogórki nacierając je solą. Pociąć w 6 cm kawałki, zrobić głębokie nacięcie wzdłuż każdego kawałka, tak żeby końcówka kawałka była nieprzecięta. Posypać ogórki solą, odstawić na kilka godzin. Wymieszać składniki na pastę chili razem z wodą. Dodać posiekane dymki, czosnek, cebulę, cukier i łyżeczkę soli, wymieszać. Włożyć trochę nadzienia do nacięć. Ogórki ułożyć w misce na wierzch położyć pozostałe nadzienie. Odstawić do chłodnego zacienionego miejsca na dobę. Kim Chi nadaje się do spożycia w ciągu tygodnia.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.