You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
KIEŁBASA NA OSTRO
recipe image KIEŁBASA NA OSTRO
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • 1 kg białej kiełbasy,
  • 2 cebule,
  • 1 główka czosnku,
  • tłuszcz do nasmarowania formy.
Sposób przygotowania/kroki
Formę nasmaruj tłuszczem i ułóż w niej dość ciasno kiełbasę. Następnie obierz cebulę i pokrój w krążki. Potem ząbki czosnku również obierz i poprzekrajaj je na połówki. Teraz kiełbasę obłóż krążkami cebuli i przekrojonym czosnkiem, po czym ponakłuwaj ją ostrym widelcem bądź wykałaczką i wstaw do piekarnika, na godzinę, nagrzanego do 200 °C, co pewien czas nakłuwając polewaj kiełbasę tłuszczem z pieczenia. Podawaj na gorąco z chrzanem i pieczywem.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.