You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
KAPUSTA KWASZONA ZE ŚLIWKAMI
recipe image KAPUSTA KWASZONA ZE ŚLIWKAMI
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • - 2 kg kapusty cukrowej
  • - 1/2 kg śliwek
  • - 1 łyżka kminku
  • - 3/4 pory
  • - 3 łyżki soli
Sposób przygotowania/kroki
Poszatkować kapustę. Oczyścić z pestek śliwki i pokroic je w paski. Pory umyć i pokroić w piórka. W możdzierzu rozgnieść kminek i wymieszać z solą. Kapuste z solą, śliwkami oraz przyprawami należy wymieszać. Ubić dokładnie w garnku kamiennym. Nakryć płaskim talerzem, talerz obciążyć i przykryc gazą. Gdy pojawi się piana po kilku dniach, należy kapustę przebić do dna w kilku miejscach. Pozostawić. Po tygodniu kapusta bedzie gotowa wtedy należy przełożyć ją do słoików.Prechowywać ją w chłodnych miejscach lub lodówce. Przed podaniem kapustę należy wymieszać z oliwą i przyprawić cukrem i pieprzem do smaku.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.