You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
FASOLKA SZPARAGOWA LUB GROSZEK ZIELONY W PRZECIERZE POMIDOROWYM
recipe image FASOLKA SZPARAGOWA LUB GROSZEK ZIELONY W PRZECIERZE POMIDOROWYM
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
Sposób przygotowania/kroki
Strąki fasoli umyć, usunąć z nich końce. Wrzucić do wrzątku i gotować przez 10 minut, po ugotowaniu odcedzić i ostudzić. Następnie pokroić na kawałki o długości 2 cm. Do rondla włożyć pomidory pocięte na kawalki, zagotować i przetrzec. Pomidorów nie należy miksować, gdyż rozbicie pestek psuje smak przecieru (pestki są gorzkie). Przecier wlać do połowy słoika, dodać do niego fasolę. Słoiki zakręcić i pasteryzować przez 30 minut w temperaturze 80 st.C.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.