You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
FASOLKA PO GRECKU
recipe image FASOLKA PO GRECKU
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Przepis na każdy dzień
  • 200 g fasoli Jaś,
  • 300 g pomidorów,
  • mały koncentrat pomidorowy,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 40 ml oliwy,
  • ostra papryka mielona,
  • cukier, sól, pieprz.
Sposób przygotowania/kroki
Fasolę zostaw na noc w wodzie do namoczenia. Następnego dnia ugotuj ją w osłodzonej i osolonej wodzie. Obierz i pokrój pomidory. Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę, podsmaż cebulę, pomidory, wycśnięty przez praskę czosnek i dodaj koncentrat pomidorowy, tak aby całość tworzyła gęsty sos. Następnie dopraw go szczyptą ostrej papryki, cukru, solą oraz pieprzem. Potem odcedź fasolę i dodaj ją do sosu, po czym wszystko razem duś przez około 10 minut.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.