DANIE KUBAŃSKIE
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie amerykańskie
Przepis na każdy dzień
- 25 dag wiejskiej kiełbasy,
- 4 ząbki czosnku,
- 2 puszki czarnej fasoli,
- czerwona i zielona papryka,
- 1 czerwona cebula,
- 1 szklanka bulionu wołowego,
- 2 łyżeczki octu winnego,
- 1 łyżeczka oregano,
- 1 łyżeczka cukru,
- oliwa,
- natka pietruszki.
Sposób przygotowania/kroki
Kiełbasę pokrój w kostkę i podsmaż. Po około 10 minutach smażenia wyjmij ją i na tym samym tłuszczu podsmaż cebulę, po 5 minutach dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i czosnek. Do naczynia dodaj puszkę fasoli z zalewą, cukier, ocet, całość zblenderuj. Przygotowane puree przełóż do garnka, dodaj drugą puszkę fasoli, kiełbasę oraz cebulę z czosnkiem. Całość zalej bulionem i gotuj przez kwadrans. Na koniec dopraw do smaku i posyp pietruszką.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu