You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
CZERWONY RYŻ MEKSYKAŃSKI
recipe image CZERWONY RYŻ MEKSYKAŃSKI
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie amerykańskie
Przepis na każdy dzień
  • 1.5 szklanki ryżu
  • 1/4 szklanki oliwy
  • 1 litr bulionu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 marchewka
  • 1 szklanka świeżego lub mrożonego groszku
  • 1 cebula
  • 2 pomidory
  • 1 łodyga selera naciowego
Sposób przygotowania/kroki
Cebulę obrać i posiekać. Pomidory sparzyć, obrać i zmiksować. Czosnek obrać i posiekać. Marchewkę obrać, umyć i pokroić na kawałki. Pokroić łodygę selera. Na rozgrzaną oliwę wrzucić ryż. Smażyć, aż się przyrumieni. Dodać czosnek i cebulę, dusić kilka minut, stale mieszając. Dodać pokrojone warzywa oraz groszek. Zalać bulionem i gotować pod przykryciem około 20 minut.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.