You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
CYTRYNOWA ZUPA
recipe image CYTRYNOWA ZUPA
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Przepis na każdy dzień
  • ok. 1,5 l bulionu z kurczaka,
  • pół szkłanki bardzo drobniutkiego makaronu,
  • 3 jajka,
  • świeżo zmielony czarny pieprz, sól,
  • wyciśnięty sok z dwóch cyryn oraz
  • kilka plasterków cytryny do przybrania.
Sposób przygotowania/kroki
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją w bulionie. Następnie ubij jajka, dodaj sok z cytryny oraz dużą łyżkę zimnej wody. Mieszając dodawaj po jednej łyżce wazowej wywaru, tak kolejno 3 łyżki. Potem całość wlej do wywaru i natychmiast ściągnij zupę z ognia, aby nie doprowadzić jej do wrzenia, dopraw solą i pieprzem. Podczas mieszania jajek z całością wywaru uważaj, by jajka się nie ścięły. Przybierz zupę plasterkami cytryny.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.