You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
CUKINIA PO MEKSYKAŃSKU
recipe image CUKINIA PO MEKSYKAŃSKU
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie amerykańskie
Przepis na każdy dzień
  • młoda cukinia
  • czerwona papryka
  • średnie cebula
  • 2 pomidory
  • ok. 20 dag. kukurydzy konserwowej
  • 2 łyżki masła
  • przyprawy: sól, pieprz, chili w proszku
Sposób przygotowania/kroki
Pomidory sparzyć we wrzątku i obrać ze skóry. Pokroić w kostkę. Cukinię umyć i pokroić razem ze skórą. Cebulę drobno posiekać, paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać. Na rozgrzane masło wrzucić warzywa i lekko poddusić. Doprawić i dusić do miękkości. Pod koniec gotowania dodać kukurydzę z puszki. Podawać z ryżem.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.