You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
CIASTO Z KAWĄ
recipe image CIASTO Z KAWĄ
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Słodkości
  • 3 czubate szklanki mąki pszennej,
  • 4 żółtka,
  • 1,5 szklanki cukru,
  • 1 szklanka mleka,
  • 1 torebka proszku do pieczenia,
  • 4 czubate łyżki margaryny,
  • 3 łyżki kawy rozpuszczalnej,
  • mielony cynamon,
  • sól,
  • tłuszcz i tarta bułka do formy,
  • cukier puder do posypania.
Sposób przygotowania/kroki
Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli. Następnie rozpuść w ciepłym mleku kawę. Żółtka utrzyj z cukrem oraz tłuszczem i stale ucierając, dodawaj kawę z mlekiem i wreszcie, po łyżce dosypuj mąkę z dodatkami. Potem przełóż do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy i wstaw na 40-45 minut do nagrzanego do 180°C. Zanim podasz ciasto na stół, posyp cukrem pudrem.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.