Viren Gotuje - Najszybsze wegetariańskie danie po Indyjsku! | Kuzyn Hindus |{



Viren Gotuje - Najszybsze wegetariańskie danie Indyjskie, warzywa na patelni. Składniki: Mrożona mieszanka warzyw na patelnię - 450 gram Mrożony zielony groszek - 150 gram Kurkuma - 1 łyżkę Garam Masala - 2 i pół łyżki Sól do smaku Śmietana 18% lekko kwaszona - 3 łyżki Masło klarowane - 2 łyżki www.virengotuje.pl www.facebook . Oglądalność: 56055, czas trwania 5m 36s, ocena 812, reakcje 55.

Wasze opinie


Viren Gotuje - Najszybsze wegetariańskie danie po Indyjsku! | Kuzyn Hindus |

- Widzę że nieświadomie jem tak od paru lat... Kocham kuchnie indyjską ( o dziwo jeszcze nie znalazła się potrawa która by mi nie smakowała). Pamiętam jak zupa dhal nas oczarowała... (nie wiedziałam wtedy jaka nazwa) rok szukałam testowałam różne przepisy... Aż w końcu przez przypadek.... Mi wyszło ❤️😍
- Nie ma czegos takiego jak veganizm totalny, zawsze na warzywach i w warzywach lub owocach będą się znajdowały mikroorganizmy zwierzęce ich jaja czy larwy. Nie ma szans żeby tak oczyścić jedzenie żeby nie było tam nic pochodzenia zwierzęcego, zawsze wraz z owocami grzybami czy warzywami bedziesz spożywał białko zwierzęce. Ja całkowity veganizm uważam za bezsensowny . Byłem kiedyś totalnym veganem i miałem niedobory. Jestem kimś w rodzaju ichtiwegetarianina tzn. że jadam równierz ryby w niewielkich ilościach i to tylko te drapieżne a nie jadam ryb roślinożernych. Co do mięsa to wystrzegam się go jak mogę. Niestety w lekach które musze brać jest laktoza i żelatyna , nie mam wpływu na ich skład. Mięso dzisiejsze to trucizna naszpikowana antybiotykami hormonami i gmo. Nabiał to to samo a może nawet jeszcze gorzej. Kiedyś świnia do uboju rosła 10-12 miesięcy, dzisiaj jest to 5-6 miesięcy co oznacza że procesy starzenia się tej świni są mocno przyspieszone. Wynikiem tego jest to że ludzie którzy jedzą taki drób mięso czy nabiał też będą się szybciej starzeć, a młodošć jest bezcenna. Inną kwestią jest GMO które jest w paszach dla zwierząt przez co pośrednio trafia do organizmów osób które to jedzą. Kolejnym argumentem jest smród z jelit ludzi ze złogami, podobno jest to taki fetor że nie idzie wytrzymać, oczywistym jest że w ludzkich jelitach mięso gnije i tym smrodem prześiąka ludzka krew. Dlatego pot osób jedzących mięso z komercyjnych chodowli jest taki śmierdzący i takie osoby muszą się myć kilka razy na dobe bo inaczej smierdzą. Od kiedy przestałem żywić się padliną mój umysł się wyostrzył, mówię że padliną dlatego że z definicji istota która pożera zwłoki zwierząt nie zabitych przez siebie jest padlinożercą. Ludzie jedzą dużo mięsa i często jedzą mięso i nabiał dlatego emocje i relacje w dzisiejszym społeczeństwie są podobne do tych które występują w stadzie hien, szakali czy innych padliniżerców, nie trzeba być geniuszem żeby to zauważyć i zrozumieć. Weźmy teraz pod lupe proces powstawania kabanosa , bierze się świńskie jelito cienkie i wypełnia się to jelito zmielonymi zwłokami innych zwierząt fuj. W jelitach jest płynny kał , to oczywiste że w każdych jelitach jest kał bo jelita do tego służą. Kiedy ktoś zjada kabanosa czy inną kiełbase to w rzeczywistości zjada jelito w którym przez wiele miesięcy znajdował się płynny kał czyli poprostu gówno, to jest szczyt ochydy. W tych jelitach przez cały okres życia świni trawiło się to co ta świnia zjadła, a ludzie wiedzą że świnie jedzą wszystko nawet własne kupy. Kiedy następnym razem będziecie jeść kiełbaskę z grila to wyobraźcie sobie co to jest. Nikt nie może mi powiedziec że kłamię lub przesadzam bo taka jest prawda o kiełbasach. Kolejną prawdą jest to jak te zwierzęta są chodowane i traktowane przez rolników , potem ta zła karma spada na osoby które jedzą i kupują mięso czym wspierają ten okropny biznes..
- Moim zdaniem take, https://wholesalecombo.com/ , jak dla mnie ok.
- O kurde niezła ilość garam masali w tym pojemniku :D
- 😁❤❤❤😁👍👍👍👌👌👌
- Viren ty czarodzieju gdzie kupic przyprawe z duzego sloika!
- Twoj polski jest super , danie wyglada wspaniale
- Łyżeczkę kurkumy
- No zobacz, na facebooku Cię obserwuję od początku istnienia Wszechświata, a teraz dopiero odkryłem, że kanału na youtube nie miałem do tej pory zasubskrybowanego. Błąd naprawiony, dzięki za przepisy, czekam na więcej.
- Super przepis, bardzo dziekuje.
- Garam Masala - gdzie kupić? :)
- Bardzo fajne danie I do tego mega sycace.
- Ja bym wyjęła te ziemniaki, dodała do tego, usmażoną i pokrojoną pierś z kurczaka i trochę podgotowanego ryżu i jeszcze chwilę zamieszała i odstawiła pod przykryciem na 10 min żeby ryż doszedł, mniam:)
- Dziendobry.wspanialy kanał razem z mężem uwielbiamy Pana potrawy.mam tylko pytanie gdziw kupic dobre przyprawy.moze Pan coś poleci.A może sam otworzy pan sklep z przyprawami.pozdrawiamy z Elblaga
- Po co mrożone? 😲
- Super!
- Bardzo fajny pomysł. :) Sama często korzystam z mrożonek, ale nie wpadłam na pomysł, aby doprawić warzywa garam masalą i śmietaną. Podoba mi się, że korzysta Pan z dostępnych w Polsce produktów.
- Lubie te przepisy. Wie pan co znaczy pokrywamy? xD
- Super!! 😊
- 👏👍👌😊🏆
- Super filmik :) Pozdrawiam!