Turecka kuchnia #5 - Çökertme Kebabı | Gaba Demirdirek{



Hej! Dzisiejszy film to tak bardzo wyczekany przez niektórych film, a mianowicie kebab. Jak wiecie, w Turcji jest mnóstwo różnych rodzajów tego dania, ale na pierwszy ogień bierzemy sobie çökertme kebabı. Bardzo prosty do przygotowania a jednocześnie smaczny kebab. Zapraszam do oglądania! Możesz mnie także znaleźć tu: INSTAGRAM . Oglądalność: 8276, czas trwania 16m 56s, ocena 425, reakcje 64.

Wasze opinie


Turecka kuchnia #5 - Çökertme Kebabı | Gaba Demirdirek

- Kekik to turecki tymianek ( nie mieszanka przypraw).Aromatem przypomina oregano
- Kolejny kulinarny film, w którym można znaleźć wiele inspiracji 😊
-
- A przeciez twoj maz nie je miesa a tu tyle wolowiny
- 💙
- Smacznego!Czekam na następne przepisy.Ja często gotuje tureckie potrawy,ale mozna się zawsze czegos nowego nauczyc.Hadi
- a gdzie sól/
- Oby więcej takich przepisów🙃 jestem bardzo zafascynowana Turcją i jej kuchnią, a jeszcze dostać od ciebie przepisy po polsku rodem z Turcji to coś wspaniałego 😍😍
- bardzo fajne filmiki, proponuję jednak nie zaczynać każdego zdania od "no i" Pozdrawiam :-)
- A udało Ci się może ustalić, co to ten kekik? Tymianek czy oregano? A może mieszanka?
- Szkoda ze moja wątroba nie lubi tlusto zjeść 🤣
- Właśnie bardzo lubię Çökertme kebab😋.pozdrawiam z Kaliszu ☺
- Moj kebab wlasnie sie gotuje. Jeszcze mam pytanie czy dodajesz soli do miesa?
- Super. Napewno zrobie:)
- Przepraszam a mogłabyś zgodnie z obietnicą wstawić opis czym jest kekik? 😉
- Wyglonda przepysznie zrobie rodzynce dodzinie
- O bardzo smacznie wygląda. Muszę wypróbować ten przepis. Mniam, mniam 🤗🤗🤗
- Jestem właśnie przed lunch brakiem. Moje kubki smakowe wariują 😋
- Uwielbiam te tureckie "pojemności" produktów. Ostatnio zwróciłam uwagę na koncentrat pomidorowy w gigantycznym rozmiarze (w Polsce to pewnie max 200 g się znajdzie), a teraz ten 1,5 kg. jogurt :) No jest rozmach :)
- Super!! Wypróbuję ten przepis,a dziś tylko frytki😂..Yaprak sarme zrobiłam, smakowała również moim gościom..mieli porównanie bo już jedli w Grecji,więc te z twojego przepisu były lepsze.😁zobaczymy co powiedzą na kebaba😁 pozdrawiam.
- Super! Przepis z pewnością wykorzystam, ale mam ciekawostkę: usmażone frytki wykładam do miski grubo wyścielonej ręcznikiem p papierowym. Tłuszcz pięknie wsiąka w papier.