Turecka kuchnia #4 Yaprak Sarması | Gaba Demirdirek{



Hej! Dzisiaj po raz pierwszy to ja gotuję dla was! :D I wybrałam na tą okazję wyjątkową potrawę: moją ulubioną turecką przystawkę. Przygotowanie jej jest dość pracochłonne i normalnie bym się w to wszystko nie bawiła, ale no... uwielbiam, kocham! Zapraszam więc was do oglądania. :) Co do liści winogrona, znalazłam właśnie w . Oglądalność: 10554, czas trwania 22m 28s, ocena 442, reakcje 52.

Wasze opinie


Turecka kuchnia #4 Yaprak Sarması | Gaba Demirdirek

- Do wszystkich osób zainteresowanych zrobieniem sarmy samemu w domu: opis jak przygotować liście winogron znajduje się w opisie filmu, są tam także linki do filmów pokazujących co dokładnie zrobić. :)
- Kapustę kisimy bez wody... Poznaj naszą Polską kuchnię. Kisimy w solance jak ogórki kiszone, można też w marynacie jak Niemcy, z octem winnym, lub winem wytrawnym. Ale wtedy są twarde jak podeszwa... 🤪
- Ja bym wszedł tu na stronę produkty z włókna węglowego myśle że jest ok,
- Gabrysiu! Czy mogłabyś podać dokładne ilości wszystkich składników? Mam wrażenie, że nie wszystkie wychwyciłam ;) a bardzo bym chciała zrobić Mojemu <3
- Ja również jadłam takie gołąbki w Grecji. I oczywiście robiłam sama. Tylko w Grecji gospodyni domowa do tych gołąbków dodaje mięso i robi sos cytrynowy. W sumie to jest bardzo smaczne danie.
- Ojejku,ale to czasochłonne 😆 ale w sumie nasze pierogi,czy inne dania tak samo wymagają dużo roboty,więc nie ma co narzekać😄
- ciekawa przystawka
- A czy to jakiś specjalny liść winogornowy, czy w Polsce dostaniemy taki?
- strasznie pracochłonne ale pewnie smakowite :)
- Witaj Gabi w tym przepisie podałaś jedna przyprawę z nazwa turecka ,,czy możesz podać odpowiednik polski,, dziekuje i pozdrawiam,,, życzę sukcesow
- Muszę spróbować to zrobić. Wyglądało apetycznie. Fajnie ,że Pokazujesz przepisy kulinarne. Wiem że Turcja słynie z dobrego jedzenia.😘😘😘
- Zor oldumu türk yemekleri yapmak kimden öğreniyorsun
- Super. Ja mieszkam w Rumunii. Tutaj ta potrawa jest podobnie robiona i bardzo popularna. Nazywa się Sarmale. Tu się robi również z liści winogron ale bardziej popularne są z liści kiszonej kapusty. Pozdrawiam 🙂
- Türkçe altyazı yokmu
- Ben yedim ve tadı çok güzeldi ! 😂😍 Ellerine sağlık Gabi 😍❤️
- No i super😁😁alternatywa dla gołąbków 😁😁😁
- Kochana ja poproszę o prywatną lekcję z zawijania sarmy.. Akurat takiej jeszcze nigdy sama nie robiłam!! Bardzo fajny filmik i czekam na kolejne z Twoim gotowaniem. Pozdrawiam ❤
- Czesc 2 tygodnie temu dostalam dostawe lisci z winogron prosto z Izmiru zrobie Sarme juz w niedlugo. Pozdrawiam Jadwiga z Bellinzony.
- W tym roku wiosna zamierzam zamarynować liście :) super przepis
- Witaj Gabi! Jadłam coś takiego w Turcji oraz Grecji, ale było zbyt kwaśne, jak dla mnie. Nie wiem,może wyszło to danie z rąk przeciętnych kucharzy? Zrobię kolejne podejście do tej potrawy ,jeśli będę miała okazję jeszcze raz posmakować. Czy sama zdecyduję się zrobić? Raczej nie, ale i tak z przyjemnością obejrzałam film. Lubię oglądać gotowanie na ekranie :-) pozdrawiam !
- Z wyglądu trochę jak gołąbki