Turecka kuchnia #4 Yaprak Sarması | Gaba Demirdirek{
Hej! Dzisiaj po raz pierwszy to ja gotuję dla was! :D I wybrałam na tą okazję wyjątkową potrawę: moją ulubioną turecką przystawkę. Przygotowanie jej jest dość pracochłonne i normalnie bym się w to wszystko nie bawiła, ale no... uwielbiam, kocham! Zapraszam więc was do oglądania. :) Co do liści winogrona, znalazłam właśnie w . Oglądalność: 10554, czas trwania 22m 28s, ocena 442, reakcje 52.
Wasze opinie
Turecka kuchnia #4 Yaprak Sarması | Gaba Demirdirek
- Do wszystkich osób zainteresowanych zrobieniem sarmy samemu w domu: opis jak przygotować liście winogron znajduje się w opisie filmu, są tam także linki do filmów pokazujących co dokładnie zrobić. :) - Kapustę kisimy bez wody... Poznaj naszą Polską kuchnię. Kisimy w solance jak ogórki kiszone, można też w marynacie jak Niemcy, z octem winnym, lub winem wytrawnym. Ale wtedy są twarde jak podeszwa... 🤪 - Ja bym wszedł tu na stronę produkty z włókna węglowego myśle że jest ok,- Gabrysiu! Czy mogłabyś podać dokładne ilości wszystkich składników? Mam wrażenie, że nie wszystkie wychwyciłam ;) a bardzo bym chciała zrobić Mojemu <3 - Ja również jadłam takie gołąbki w Grecji. I oczywiście robiłam sama. Tylko w Grecji gospodyni domowa do tych gołąbków dodaje mięso i robi sos cytrynowy. W sumie to jest bardzo smaczne danie. - Ojejku,ale to czasochłonne 😆 ale w sumie nasze pierogi,czy inne dania tak samo wymagają dużo roboty,więc nie ma co narzekać😄 - ciekawa przystawka - A czy to jakiś specjalny liść winogornowy, czy w Polsce dostaniemy taki? - strasznie pracochłonne ale pewnie smakowite :) - Witaj Gabi w tym przepisie podałaś jedna przyprawę z nazwa turecka ,,czy możesz podać odpowiednik polski,, dziekuje i pozdrawiam,,, życzę sukcesow - Muszę spróbować to zrobić. Wyglądało apetycznie. Fajnie ,że Pokazujesz przepisy kulinarne. Wiem że Turcja słynie z dobrego jedzenia.😘😘😘 - Zor oldumu türk yemekleri yapmak kimden öğreniyorsun - Super. Ja mieszkam w Rumunii. Tutaj ta potrawa jest podobnie robiona i bardzo popularna. Nazywa się Sarmale. Tu się robi również z liści winogron ale bardziej popularne są z liści kiszonej kapusty. Pozdrawiam 🙂 - Türkçe altyazı yokmu - Ben yedim ve tadı çok güzeldi ! 😂😍 Ellerine sağlık Gabi 😍❤️ - No i super😁😁alternatywa dla gołąbków 😁😁😁 - Kochana ja poproszę o prywatną lekcję z zawijania sarmy.. Akurat takiej jeszcze nigdy sama nie robiłam!! Bardzo fajny filmik i czekam na kolejne z Twoim gotowaniem. Pozdrawiam ❤ - Czesc 2 tygodnie temu dostalam dostawe lisci z winogron prosto z Izmiru zrobie Sarme juz w niedlugo. Pozdrawiam Jadwiga z Bellinzony. - W tym roku wiosna zamierzam zamarynować liście :) super przepis - Witaj Gabi! Jadłam coś takiego w Turcji oraz Grecji, ale było zbyt kwaśne, jak dla mnie. Nie wiem,może wyszło to danie z rąk przeciętnych kucharzy? Zrobię kolejne podejście do tej potrawy ,jeśli będę miała okazję jeszcze raz posmakować. Czy sama zdecyduję się zrobić? Raczej nie, ale i tak z przyjemnością obejrzałam film. Lubię oglądać gotowanie na ekranie :-) pozdrawiam ! - Z wyglądu trochę jak gołąbki