Turecka kuchnia #3 Güveç | Gaba Demirdirek{



Cześć! Dzisiaj mam dla was znowu coś pysznego - güveç! To Gulasz warzywno-mięsny, który uwielbiam i darzę ogromną miłością. Być może nie jest to jakieś niezwykłe i egzotyczne danie, ale jego tradycyjny sposób przyrządzania, który praktykuje się do dzisiaj, jest niezwykle ciekawy. I owszem, można takie tanie zrobić w naczyniu . Oglądalność: 10504, czas trwania m s, ocena 529, reakcje 64.

Wasze opinie


Turecka kuchnia #3 Güveç | Gaba Demirdirek

- W filmie zapomniałam powiedzieć o temp piekarnika i czasie pieczenia: 200 C czas to ok 2/2,5 godz
- Witam. Mam pytanie techniczme dotyczące garnka. Czy zapachy po poprzednim daniu zostają i mogą przechodzić do innego dania? Np robimy kurczaka, a po paru dniach wołowinę itp, czy będzie czuć kurczakiem w wołowinie? Ktoś mi wybija z głowy takie gotowanie czy pieczenie, uważając, że taki garnek jest niehigieniczny.....
- więcej macie też i tu http://weselne-strony.eu/ , można zawsze zdobyć nową wiedzę.
- Super proste jedzonko, jutro zrobię wszystko mam poza pastą z pomidorów i papryki💪👍Pozdrawiam Was serdeczniei dziękuję Violetta 🌷🌼🌷
- Witaj, sorry, że zmienię temat z kulinarnego na filmowy. Mieszkasz w Turcji, więc znasz język, oglądasz telewizję, może przeglądasz jakieś gazety. Jest nas tu trochę Fanów aktorki Ozge i Kogberka bohaterów filmu Yemin i teraz Sol Yemin. Proszę napisz nam co w Turcji mówią o tej parze. Jaka jest oglądalność. Interesuje nas wszystko co ich dotyczy. Napisz proszę będziemy Ci bardzo wdzięczne. Serdecznie pozdrawiam
- Bardzo przypadł do gustu!
Pyszny 😋🍜
- super pyszne
- Przepis super, robimy a mężem bardzo podobnie tylko samą gore uszczelniam ciastem drozdzowym 🙂
- Pamiętam,że kiedyś oglądałam jakiś kulinarny program, w którym kucharz właśnie przygotowywał podobne danie w glinianym garnku,tylko,że zamiast kurczaka była wołowina pokrojona w kostkę. Ciekawie się oglądało,jak zawsze ☺️
- Gotuje Guvec według męża przepisu.Gaby mam nadzieje ze bedzie pyszny
- Przepyszne danie zrobiłam w naczyniu żaroodpornym podobne jadłam na Węgrzech.Pozdrawiam wyśmienitych kucharzy
- Super przepis. Juz kilkakrotnie robilam, przypadl do gustu mojej rodzinie. Robiny w zwyklym garnku, ale napewno jak nastenym razem bedziemy w Turcji to zaopatrze sie w taki gliniany. Pozdrawiam
- DZUVEC ROBIA W MACEDONII
- Zrobie w przyszłym tygodniu 🤗
- Wziełam się za gotowanie ale nie podałaś temperatury pieczenia zrobiłam 200 st czy to za dużo czy za mało
- Guvec wejdzie na codzień do mojego menu, bo co jest bardzo ważne, danie nie jest pracochłonne. Pozdrawiam
- Hej w moim rodzinnym domu w Polsce babcia robila danie o podobnej nazwie Giwecz, takze w naczyniu glinianym lecz w wersji z samych warzyw. Moja babcia przyjechala z "Kresow" obecna Ukraina. Jakie bylo moje zdziwienie gdy moja tesciowa zaproponowala mi danie o podobnej nazwie i w pobobnym do babcinego naczyniu glinianym w Izmirze.
- eline sağlık ,afiyet olmuştur inşallah.yemeklerimizi bütün dünyanın tatmasını çok istiyoruz ve yemeklerin ismini türk ismiyle tanıtman bizim için çok anlamlı teşekkür ederim
- Wygląda bardzo smacznie, spróbuję odtworzyć. Brawa dla męża. Pozdrawiam.
- Hmmm ale pycha na pewno spróbujemy zrobić:) dziękujemy i pozdrawiamy
- Super następnym razem wracam z garnkiem :D pozdrów męża :)