Turecka kuchnia #14 - Zeytinyağlı Biber Dolması | Gaba Demirdirek{



Hej! Zapraszam Was dzisiaj na kolejny przepis kuchni tureckiej.Tym razem jest to danie Zeytinyağlı Biber Dolması. INNE PRZEPISY KUCHNI TURECKIEJ: 🎬Iskender Kebab https://youtu.be/OWA9CzBAOyU 🎬Taze Fasulye https://youtu.be/GCOIfhV_QqY 🎬Ramazan Kebab https://youtu.be/B5xuAGsp83o OBEJRZYJ TAKŻE: 🎬 Salon piękności w Turcji h . Oglądalność: 11604, czas trwania 19m 28s, ocena 1144, reakcje 105.

Wasze opinie


Turecka kuchnia #14 - Zeytinyağlı Biber Dolması | Gaba Demirdirek

- Znam in wiem ze jest bardzo smaczny pozdrawiam Renata
- it's better when it's served cold along with "cacik" :)
- Warto też zobaczyć na stronie: https://ubiius.pl/ , zawsze nowa wiedza.
- Mój ulubiony palnik - prawy dolny, najmniejszy :D
- Gabi, a czemu nie powiedziałaś, ile czasu trzeba gotować czy tam dusić papryczki?
Prawdę mówiąc przedwczoraj robiłam, zanim obejrzałam Twój filmik, a przepis wzięłam z internetu.
- Zdecydowanie prawy górny! Prawy dolny ma zerową moc, lewy dolny pali wszystko ogniem piekielnym zanim się człowiek zorientuje co się dzieje :D Lewy górny niby jest bratem bliźniakiem prawego górnego ,ale dobrze wiemy że jest słabszy i bardziej marudny :D Tak wiec zgodzę się z Tobą Gabi co do doboru palników :) A przepis bardzo ciekawy :)
- Moi rodzice mają kuchenkę czteropalnikową, gazową - ja najbardziej lubię palnik dolny prawy, najwygodniejszy dla mnie. U siebie mam kuchenkę dwupalnikową, indukcyjną i wolę palnik dolny. Pozdrawiam ze słonecznego dziś Gdańska:)
- Mamy to! Zrobiłam💪Trochę zmieniłam przepis - zamiast cukru i mięty dałam pul biber i oregano. Cymesik😁
- Dziękuję za przepis, będąc w Turcji smakowałam kiszonek, gdybyś mogła prosimy o przepis na kiszone warzywa. Smakują super i są bardzo zdrowe. Pozdrawiam
- Dosyć często robię faszerowane papryki lub cukinię, ale raczej w piekarniku. Muszę spróbować twoją wersję gotowaną i tak podsmażyć ryż. Ja raczej robiłam z kaszami niż ryżem : )
- Super przepis, ulubione miejsce na kuchni to płytka lewa dolna 😊, pozdrawiam 😘
- Palnik prawy dolny. Apetyczne te papryki, konieczne trzeba wypróbować przepis.
- Pieknie Gabi wyglada ,super rodzina.Super przepis.
Moj uubiony palnik lewy, gora.
- Wygląda smakowicie, jutro sama będę robić, ale czy będzie smaczna nie gwarantuję. Muszę się pochwalić, że moja baklawa jest pyszna. Doszłam do perfekcji. Przy zjadaniu baklawy dzieci moje i znajomi nie pamiętają o kaloriach. Pozdrawiam serdecznie Trójkę Wspaniałą Iwona
- Uwielbiamy paprykę,a więc trzeba spróbować :) Dzięki za przepis :D
- Szybki i łatwy w wykonaniu przepis. Z pewnością kiedyś wypróbuję. Pozdrawiam
- Dolma🥰Moja miłość😆❤tak jak i sarma. Zakochałam się od pierwszego zjedzenia😁Dlatego jak przyjeżdżam do Turcji teściowa jedno z dwóch zawsze zrobi mi na powitanie😋😆Świetny vlog Gabi! Pozdrawiam 😘Buziaki dla Arife😘!
- Super proste danie,a jakie smaczne.Ja używam górnego,lewego palnika,to tak na marginesie,pozdrawiam serdecznie.
- Pysz
- Wyglada pysznie!
- Gabi,przepis z faszerowana papryką jest mi znany.Przewaznie wykorzystuje farsz jak do naszych tradycyjnych gołąbków. Twój przepis wypróbuję, spodobał mi się sposób zamykania papryki pomidorkiem.Ja zazwyczaj odcinam górna część papryki używając jej ponownie jako "czapeczki" do zamknięcia całości. Jeśli pytasz o najczęściej używane w kuchence palniki to są to 2 po stronie prawej.Te po lewej używam pomocniczo,gdy np.chce tylko dogotowac potrawę na mniejszym ogniu.Sadze,że większość z nas tak ma. Pozdrawiam Cię serdecznie, liczę na kolejne vlogi kulinarne i nie tylko!!! Zatem do zobaczenia ,dużo serdeczności dla Rodzinki.