Tradycyjny staropolski bigos według dr Russaka - Smaki polskie{



Wideo jak przygotować tradycyjny polski bigos z winem, wędzonymi śliwkami, oczywiście dziczyzną i różnymi innymi rodzajami mięs według dr Grzegorza Russaka w programie Smaki Polskie. Jak to się onegdaj mawiało, przepis na bigosy. Podstawowe założenia bigosów, gdzie 3 Polaków tam 5 bigosów :) . Oglądalność: 455274, czas trwania 10m 9s, ocena 5727, reakcje 465.

Wasze opinie


Tradycyjny staropolski bigos według dr Russaka - Smaki polskie

- To już nie bigos, a mięso z kapustą 😉
- coscie kapusciano-kartoflane chamstwo zrobilo z polska kultura i polska telewizja *** *
-
- pszny bigos borzy tuszony bez mandarynek i bananów
- Super! Podziwiam.
- Omg bigos już mogę się wyprowadzić od mamy tylko daj mi 1000000000$dolarów ok ok
- Też bym chciała takiego pana do roboty a ja bym stała w pięknej sukni i mówiła co robić.😂
Tymczasem zakładam fartuch na dres i lecę kroić kapustę, mięso i kiełbasę. 😫
Jak ja nie lubię gotować. 😒. Świetny przepis.
- kości wędzone
liście laurowe
ziela angielskie
pieprz w ziarnach
sól
lubczyk
marchewka
pietruszka
seler
por
kapusta kiszona
grzyby suszone
kapusta słodka
śliwki suszone
boczek
kiełbasa
cebula
czosnek
pręga wołowa
łopatka wieprzowa
pieprz
majeranek
kolendra
kminek
papryka słodka
owoc jałowca
rozmaryn
gorczyca biała
jabłko
spirytus
musztarda
wino czerwone
koncentrat pomidorowy
mąka ziemniaczana
- Mistrz polskiej tradycyjnej kuchni.Panie doktorze,kto tak jak pan potrafił tak opowiadać 💪
- Dlaczego to wino nie poszło na patelnie, z smażenia boczku?!
- Prawdziwe smaki
- brakuje mandarynek i bananów
- Polska nie dba o własna kulture
- kiedy dodale kapuste kiszona,wes nie pierdol
- Zrobiłem bigos wg przepisu. Bardzo dobry bigos wyszedł 😉
- wow... just
WOW
- Mistrz...
- Szkoda że tak mało filmów jest dostępne z panem Grzegorzem Rusakiem ,cudowny klimat i oprawa audycji kulinarnych ,MOŻE GDZIEŚ SĄ TE FILMY OSIĄGALNE CZY KTOŚ WIE JAK JE ZDOBYĆ?
- Bo oni tam wiedzieli co dobre
- Grubas niech cholesterol bada
- Wszustko ok ale czosnek i musztarda to cos co zabilo ten przepis.. nigdy ale to przenigdy czosnku i musztardy . Tego sie nie spodziewalem po gosciu