Soko - Kuchnia gruzińska{



Soko - czyli po gruzińsku grzyby, a ściślej rzecz biorąc to smażone boczniaki ze świeżym estragonem. Jest to jedno z najbardziej znanych dań gruzińskiej kuchni. To przepyszne danie, wraz ze swoją mamą, przyrządzi dla nas David Turkestanishvili, właściciel restauracji Rusiko, która w 2015 r. zdobyła główny laur w plebiscycie "Najle . Oglądalność: 30283, czas trwania 17m 19s, ocena 241, reakcje 20.

Wasze opinie


Soko - Kuchnia gruzińska

- Grzybiarze są wszędzie tacy sami :D
- SUPER zrobiłem,,,,Pozdrawiam
- Ja bym ci ich polecił kursy zawodowe Lublin , może też być przydatne.
- Jeszcze druga cebula, dla mnie za woooolno.
- Myslalem ze na zawsze zepsuliscie youtube swoim zniknieciem a tu mila niespodzianka :)
- To nie jest jakieś Hell's Kitchen to jest misterium i prawdziwa kuchnia. Pięknie dziękuję za prezentację i pozdrawiam.
- Piekne danie.
Serdecznie gratuluje wspanialej znajomosci jezyka.
Krysia z Ottawy
- Dlaczego ja trafiłem tutaj dopiero wczoraj???? Rewelacyjny film, w ogóle rewelacyjna inicjatywa! Przepiękny komentarz pana Davida, Gruzina, mówiącego do nas przepiękną polszczyzną. Wielki szacunek w Waszą stronę. Dlaczego Wasza inicjatywa nigdzie nie jest rozpowszechniana? Inni mogliby się od Was wiele nauczyć, przede wszystkim kultury, również słowa, kultury bycia, szacunku, jak i wielu innych pozytywnych wartości które płyną z Waszych filmów. Bardzo dziękuję za film, Pozdrawiam serdecznie. W tym pana Davida. Ma Pan rację, panie Davidzie. Polacy, owszem, są konserwatystami. Podejrzewam, że podobnie jak Gruzini. Ale również są otwarci. Wcale nie podlegają trendom wyłącznie włoskim lub chińskim, tak jak twierdzi dziennikarz, oczywiście niczego tym trendom nie ujmując. Jak sobie z tymi trendami poradzić? Być sobą. Robić swoje. Dobrze. I szczerze. Jeszcze raz dziękuję.
- Piękny przepis i komentarz.Mama ma rację żeby smarzyć bez przykrycia...Dzięki za pokaz.
- musi być przepyszne!będę chciała to ugotować tylko muszę gdzieś upolować boczniaki😃
- Dziękuję
- Nareszcie film!
- Mam mieszane uczucia po obejrzeniu tego filmu. Panu Gruzinowi zycze powodzenia i dziekuje bardzo za przepis! Oby jego restauracja rozwijala sie jak najlepiej! Bylem w Gruzji, piekny dumny kraj.
Natomiast pan pseudodziennikarz od wywiadu to jakas TRAGEDIA...wklada gosciowi gotowe odpowiedzi, zamast pytac prowadzi jakies swoje bezsensowne wywody...najpierw, ze wiekszosc imigrantow mieszka na zachodzie...-co to ma do rzeczy wogole? Nastepnie jakies dziwne pytanie 12:50 - czy to, ze jestem wyznania rzymsko-katolickiego ma jakies znaczenie czy zjem w restauracji gruzinskiej???-czy to, ze ktos jest "tradycjonalista" oznacza, ze nie zje nic innego jak schabowy??-Puknij sie pan w glowe...czy mam nie jadac w restauracjach azjatyckich bo azjaci sa buddystami czy muzulmanami (malezja, czesc tajlandii)??! NIE, poprostu jem tam, gdzie jest dobre, ciekawe jedzenie...No i to trzymanie smartfona w reku...okropna maniera...brak szacunku dla rozmowcy i widzow.
Kanal ciekawy, jako ateista mam gdzies, jakiego kto jest wyznania, przepisy przepyszne.
pozdrawiam serdecznie.
- Składam oficjalną reklamację, że tak długo kazaliście czekać na kolejny film :-(. Ale łapka i tak do góry :-)
- To jest cudowne!