Smażony ser po czesku | Smaczne-Przepisy.TV{
Smażony ser po czesku, to klasyczne czeskie danie z sera pokrojonego w grube plastry, panierowanego w mące, jajku oraz bułce tartej i usmażonego na złoty kolor. Smażony ser doskonale smakuje z frytkami lub pieczonymi kuleczkami ziemniaczanymi i surówką z marchewki. To może Ci się przydać: 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸 . Oglądalność: 221114, czas trwania 2m 31s, ocena 1840, reakcje 116.
Wasze opinie
Smażony ser po czesku | Smaczne-Przepisy.TV
- git - 2cm kawałki wyszły chujowe zmniejszyłem na jakieś 1.5-1cm i było już lepiej -- Dzieki - Smazak z hranolkami i tatarką :) I popychasz czeskim piwem. - Ja zawsze jak byłem w Czechach brałem parka v rohliku, smażony ser, frytki i kofole :D bomba - Jak dla mnie pycha - Vyprazany syr to raczej po Słowacku chyba😃 - w GRECJI tez tak robia pozdro - A jaki typ sera? Najważniejszej rzeczy nie powiedział - Tyle pyszności i tylko milion kalorii:((( - W cieście piwnym lepiej smakuje ;) ale to prywatne zdanie - wow ale to dobre :) mniam mniam - To jest guwno i te kuleczki tesz hagaha - Super - Wow takie danie to dla mnie rarytas :) - To jest mój ulubiony smażony ser, a jeszcze w zestawie z hranulkami i tatarską omaćką i mamy cud miód i orzeszki :-) - Dwa błędy. Jak już robić to porządnie. Pierwszy panierka. Najpierw mąka, jajko jeszcze raz mąka jeszcze raz jajko a dopiero potem bułka. Dzięki temu panierka jest bardziej wytrzymała a ser nie wycieknie. Plaster ma mieć grubość ok jedenego cm, nie więcej. Uwaga najlepszy ser do smażenia, lub jedyny wg Czechów to EIDAM MŁODY 30 % . Na patelni na max rozgrzanym oleju, najlepiej we frytkownicy. Dobrou chuť. - Ostatnio byłam w Czechach i bardzo smakował mi ten ser....Dziękuję za przepis!!!! - Mniam - Byłem w Czechach i jadłem to. Pyszne