ostatnio w biedronce były za 199
|
a to pewnie masz taka maszynkę zelmera z szatkownicą :)
|
Ja rybe panieruje przed smazeniem a potem krusze w mniejsze kawalki ,wrzucam do gotowych juz warzyw i mieszam wszystko razem.pozdrawiam. |
@azariaus tak również flądra będzie ok |
czy nadaje sie rowniez na rybe po grecku filet z fladry? |
dla mnie za malo cebuli i za duzo innym warzyw a ryba hmmmm wole jak jest posmazona na zloto z maka Kazdy lubi co innego Pozd
|
@77gerda kup se zelmer nazywa się Diana jest świetny |
EE? Ryba po japońsku z ogórkami kiszonymi? Tam oni to uważają za zepsute xD |
@kotlettv Ryba po japońsku- to ryba w cieście z dodatkiem pokrojonych warzyw( ogórków konserwowych, papryki i cebuli) w zalewie pomidorowej :))uwielbiam ją na ciepło :) |
co roku czekam na boże narodzenie, aby zszamać rybę po greckcu, jedno z moich ulubionych wigilijnych dań ^^ tylko u mnie w domu rybkę panierujemy gdy podsmażamy :) |
@77gerda ja przyznam, że maszynkę do mielenia mięsa częściej używam do innych rzeczy - mielenie ziemniaków, orzechów, maku do makowca czy szatkowanie warzyw :)) wyciągam ją kilka razy do roku, ale przed każdymi świętami zawsze śmiga :)))
a na tarce też trzeć nie lubię, jestem w stanie uwierzyć :)) pozdrawiam cieplutko |
@kotlettv O kurcze ja to nawet nie mam maszynki do mielenia mięsa. No nic trzeba będzie chyba zainwestować i kupić. Zawsze mi się wydawało, że maszynka do mielenia mięsa jest mi zbędna ale może trzeba będzie kupić:)
Nie cierpie tarcia na tarce, kiedyś tak się pokaleczyłam, że 3 m-ce mi się ręce goiły. Nie wiem jak to zrobiłam, więc nie pytaj:) Ale od tamtego czasu jakaś trauma:) |
@77gerda ja mam "nakładkę" do maszyny do mięsa, jest super. Ma kilka różnych tarek od plasterków po bardzo drobne oczka, ściera, jak widać (po pierwszej marchewce poszłam ścierać do maszynki ;-)). Chyba to najlepszy pomysł taka tarka razem z maszyną do mielenia mięsa. |
Uwielbiam rybe po grecku!
Mam pytanie - może coś mi poradzicie. Poszukuej jakieś dobrej maszynki do tarcia warzyw ale właśnie żeby były w miarę potem zbliżone do tartych warzy na oczkach zwykłej tarki. Niestety tarcie dla mnie na zwykłej tarce to prawdziwa trauma - szczególnie dużych ilości warzyw. Może jakaś porada w sprawie takiego urządzenia? Kiedyś kupiłam coś takiego ręcznego ale jednak sporo kawałaków warzyw zostaje za dużych i generalnie mało praktyczna. |
@mariomaciej ooo a jaka to? :D |
A ja właśnie robię rybę ale po japońsku :P |
o! |