REAKCJA CUDZOZIEMCÓW NA POLSKIE POTRAWY{



https://youtu.be/MMITtnXQqfY - Czy cudzoziemcy odgadną POLSKIE zagadki, nigdy nie słysząc JEZYKA POLSKIEGO? Kuchnia polska - w tym odcinku zobaczycie, jak wygląda smak polskich potraw w ustach moich rosyjskich przyjaciół. Te polskie potrawy (Żurek, Bigos i Kremówkę) będą próbować po raz pierwszy w swoim życiu. INSTAGRAM ILJA - chelak . Oglądalność: 92630, czas trwania 14m 20s, ocena 2799, reakcje 649.

Wasze opinie


REAKCJA CUDZOZIEMCÓW NA POLSKIE POTRAWY

- Jaki przystojny ten facet Ilja. 💓
- Witaj,
droga Katiuszo, pozwól, że pozwolę sobie na małą poprawkę co do żurku.
Żurek nie robi się na innej kiełbasie niż na "surowej białej kiełbasie".
Bigos nie wiej jak zrobiłaś ale bigos w każdym mieście a nawet w każdym domu robi się inaczej haha ale zasadna powinna być taka, że bigos robi się minimum trzy dni, trzeba go przepalać. U mnie w domu jest tak, że po zrobieniu, bigos w garze wstawia się do lodówki następnie jak ktoś chce zjeść to się podgrzewa cały gar tylko dolewając wody, żeby się nie przypalił.
Oczywiście to nie znaczy, że bigosik taki na szybko w jeden dzień nie jest zły ale uwierz mi, że czym bardziej zjarany tym nabiera walorów smakowych.
Kwas z kapusty musie się odpowiednio zmieszać i inne składniki a to trwa, u nas się mówi, że bigos musi się przegryźć :D

Do żurku tylko i wyłącznie jedna kiełbasa, biała kiełbasa surowa.
- Więcej macie na tej stronie panele pergo , mi też odpowiada.
- MOIM ZDANIEM ŹLE PODANO TEN ŻUREK ZROBILA SIE TAKA PAPKA
- Obejrzałem i jestem głodny! Myślałem, że w opisie znajdę listę składników i sposób przygotowania, ale nie było ich. Skąd wzięłaś przepisy na te dania?
- Dodałaś dżem z żurawin i truskawek ? - Dodałaś grzyby suszone , śliwki wędzone , żeberka , boczek wędzony , czerwone wino wytrawne ? - To , to jest gówno , a nie bigos !!! Wy tam nie macie nawet porzadnej kielbasy . - To jaka mowa o bigosie ?
- Ciekawe...w Polsce kremówka to też napoleonka 😉
- ale fantastyczna polska kuchnia okraszona Twoja urodą.Robiłem kiedys gastrolii/trasę koncertowa Chóru Aleksandrowa 26 koncertów w Polsce.Przy stole zasiadało 130 osób do każdego posiłku.Zawsze im smakowało nas dziwiło tylko ,że do wszystkiego jedli chleb,taka rosyjska tradycja jeszcze z czasów głodu.Polski świeży chleb smaczny i mówili ,że jeśli by coś chcieli z Polski to polski chleb.Zgodnie z kontraktem pół litra wódki co drugi dzień do kolacji, dla kobiet z baletu butelka szampana.Tu mówili dokładnie taka sama gorzałka jak u nas.Tu zgadzam się w 100%.I zawsze wkusno,wkusno.Fantastyczni ludzie wiekszość zgnęłą w wypadku lotniczym.Szkoda.Sprzedawali ogromne ilości płyt na koncertach.
- czasem kupuje gotowe rosyjskie jedzenie w sklepach na rosyjskiej dzielnicy i mam wrazenie ze nasze kuchnie az tak bardzo sie nie roznia.
- Katiusza, A co to jest leniwe gołąbki?
- 😅😂🤣
- Pani kochana do bigosu się nie dodaje koncentratu pomidorowego !
- I masz Fajnych przyjaciol
- Bravo katjusza
- Mickiewicz pisał: na bigos bierze się kiszona kapusta, która jak to mówią, sama idzie w usta i ona wilgotnym łonem okrywa najbardziej wyszukane cząstki mięsiwa...
- bardzo ładna Katiusza
- Ach Kstja jestes wspaniala.Twoi Rosyjscy Goscie sa supersynpatyczni 😄
- Ja nie lubie bigosu.Zapch I smak nie dla kazdego a szczegolnie dla cudzoziemca ktory pierwszy raz mialby to sprobowac.to moze byc koszmar dla cudzoziemca.
- Cudowny kanal.
- Uwielbiam żurek ale najlepszy jest z grzybami Pozdrawiam Czesiek z Poznania
- Kati, jesteś wprost niesamowita. Pięknie to wszystko przygotowałaś, aż zazdroszczę Twoim znajomym znajomości z Tobą. Masz jakiś niesamowity dar, wszystko co robisz i pokazujesz zyskuje jakiś odświętny urok, czar. Buziaczki:)