:
Przepis Czas Ocena Ilu widziało
Przepis: wegańskie ciasto na pizzę 9m 9s 165 4551
Brak dodatkowych informacji o przepisie Dodatkowo

Wasze zdanie
zdecydowanie złe proporcje. 500gr mąki+10gr suszonych drożdży + łyżeczka oliwy i 250 ml ciepłej wody. Lubie Twoje filmiki ale ta pizza marnie wygląda :) zero sosu pomidorowego, pieczarki suche ponieważ powinny być podsmażone wstępnie.. dała bym wegańskiego sera i pizza była by super.
Maju... jak mogłabym skontaktować sie z Tobą w najprostszy sposób? Meilem?
Wyszedł☺ juz na wiele różnych sposobów 😊 z:
- pieczarkami
-cukinia
-cebula
-pomidorami
-oliwkami
-kukurydza
-rukola
-czosnkiem
No i oczywiscie masą przypraw ☺
No! I to jest przepis! Dziekuje Maju. Pozdrawiam
Ja daje jarmuż pod koniec:) a tak t buraki, brokuł, kapary, pieczoną pietruszkę i dużo papryki:)posypuje płatkami drożdzowymi, szpinakiem i papryką wędzoną :)zrobiłam z mąki owsianej :)
Ja do ciasta daję prawie kg mąki, szklanka oleju, szklanka wody ciepłej, dwie łyżeczki soli i osobno rozpuszczam mokre drożdże z dwiema łyżkami cukru i jak są rozpuszczone to dodaję i wyrabiam ciasto. Odstawiam na jakieś 20-30 min i znów wyrabiam. Wałkuję i wstawiam do piekarnika, ok. 180 stopni na jakieś 10-15 min i poźniej dodaję jakąś przyprawę do pizzy, keczup, ser starkowany, pieczarki, paprykę, kukurydzę, czasem czosnek i to zazwyczaj tyle ;) a, warzywa przed daniem na pizzę trochę podduszam, żeby nie były takie twarde. Piekę ok 15 min. Ciasto jest dość grube, bo z podwójnej porcji, ale mega pyszne! ;)
Nie rozumiem po co ten cukier... Ciasto bedzie sie latwiej przypalac w piecu i nie bedzie sie duzo roznilo od drozdzowki. Do prawidlowej pracy(namnazania) drozdzy wystarczy skrobia zawarta w mace pszennej(bialej...). Kolejna rzecz, ktorej nie zrozumiem to tytul.. Przeciez to jest po prostu ciasto na pizze i nic wiecej
Moja mama robi dokladnie takie samo ciasto :). Taki najprostszy przepis chyba jest najlepszy. Tylko my zawsze wkladamy cale ciasto do jakiejs wyzszej foremki i robimy gruba pizze (5-7 cm grubosci). Polecam :)
obejrzałam do końca - polecam również ciasto z mąki orkiszowej - jest zupełnie inna, pyszna i, jakby to powiedzieć, lepiej się ją czuje na żołądek - potwierdzone przez całą moją rodzinę i znajomych.
Hej!!!
odkryłam Cię wczoraj przez ostatnie zmiany w moim żywieniu - wielu dokonałam sama, a potem zaczełam odkrywać, że to co robię to witarianizm pomieszany z weganizmem (tzn. wciąż zjadamy 1 posiłek ciepły dziennie). Zaczęłam tych zmian dokonywac po przeprowadzce do Norwegii, bardzo niedawnej, nie wiem co mnie naszło, mój wewnętrzny głos znacznie się wzmocnił odkąd zamieszkałam w tym wymarzonym (dla mnie) miejscu, blisko przyrody - i teraz znajduje Ciebie i okazuje się, że używasz produktów norweskich w kuchni!!!! Ty też tu mieszkasz?

Pozdrawiam
Natalia
drozdze nie sa wegańskie, czy to jest jakiś substytut drozdzy
Pragnę więcej wegańskich przepisów :)
Maya a jak myslisz czy mozna przygotowac kilka takich plackow i je zamrozic na pozniej???
czy ktos juz probowal? jakby sie udalo to mozna by sobie skrocic czas przygotowywania bo byloby gotowe w zamrazarce....
Nauczylem sie w pizzeri ze: aby ciasto po upieczeniu mialo bardziej brazowy kolor, trzeba je obtoczyc lub lekko posypac maka z kukurydzy:)
\