patelnie gastronomiczne:
Przepis Czas Ocena Ilu widziało
Przepis - Sajgonki, czyli naleśniki chińskie (przepisy kulinarne Przepisy.pl) 3m 47s 87 99807
Brak dodatkowych informacji o przepisie Dodatkowo

Wasze zdanie
Oj tam, cicho białasy. Raz w roku można. Jeśli warzywa nie nasiąkną, to nie będzie aż takie tłuste.
Dlaczego ?
Mniam :DD Zjadł bym sobie coś takiego
Kolega pięknie kroi w julienne))a faktycznie Chińczycy(można sprawdzić w knajpach chińskich) nie robią z papieru ryżowego tylko samodzielnie zrobionego ciasta zaparzanego, z dodatkiem mąki ryzowej.
pewnie potrafisz jeśli masz ręce, nogi, sparwność ruchową. Do tego nawet trzycyfrowego IQ nie trzeba :) tylko lenistwo opanować wystarczy i poćwiczyć troszkę.
warzywa powinny byc zrobione w woku a nie to co on jakas rozciapana papka warzywna
Czemu ja nie potrafie takiego czegos... Moje zycie nie ma sensu ...
Wszystko swietnie bardzo interesujący przepis jedyne do czego mam uwagę to to ze smazysz na mało rozgrzanym tłuszczu. To błąd. Poczekaj aż tłuszcz się rozgrzeje gdyż w przeciwnym razie twoje naleśniki niepotrzebnie nasiakaja tłuszczem. Powinno się smazyc krótko w wysokiej temperaturze. Tak jest zdrowiej! Pozdrawiam i dziękuje za inspiracje na obiad.
Nie lepiej byloby na woku ?
naleśniki?! to niewiarygodne !
niezłe mi naleśniki przecież to są sajgonki
To sa tzw. sajgonki. Uwielbiam je :D
Może ktoś się orientuje, gdzie można zakupić wspomniane tu ciasto ryżowe spring roll? Niestety, papier ryżowy oferowany przez jedną z wiodących na polskim rynku firm oferujących żywność orientalną jest kiepskiej jakości - nie nadaje się zbytnio do formowania a chrupkość i smak są kiepskie... Byłbym bardzo wdzięczny za jakąkolwiek informację.
@ziubak dokładnie ;) można dodać pod konieć i ewentualnie chwilkę podsmażyć, bo traci wiele aromatu i smaku przez długie smażenie, chociaż jest wiele teorii, ale moim zdaniem to jednak olej który lepiej dawać dla aromatu już potem. Chociaż niektórzy twierdzą że lepiej na nim od razu przesmażyć coś. Co kraj to obyczaj ;p
Nie powinno się smażyć na oleju sezamowym! Pozdrawiam.
\