kwiaciarnia:
Przepis Czas Ocena Ilu widziało
Przepis na ciasto do pizzy - Domowa pizza z salami m s 63 43579
Brak dodatkowych informacji o przepisie Dodatkowo

Wasze zdanie
i rzut i ciasto w pizdu na podłodze
łatwiej byłoby przełożyć ciasto na papierze, po co drugi kawałek ?
Wygląda naprawdę apetycznie, aż dziwię się, że tyle droźdźy było dodanych :) ja zawsze daje opołowę mniej i rośnie i tak grubo :)
tak duzo drozdzy do jednej pizzy ? ; o
Każdy ma swój sposób - osobiście nie lubię oregano :) sos to kwestia smaków kto co lubi :) Dzięki za przepis być może komuś się przyda sama spróbuję również dziękuję :)
mąka pszenna typ 450, do drożdży warto dodać trochę mąki, ciasto powinno rosnąć min 1h, sos lepiej zrobić na pomidorach np z puszki z dodatkiem przecieru, obowiązkowo robić w garnku na piecu, podpiec cebulę i czosnek z solą, żeby puściły soki, gdzie oregano? do sosu obowiązkowo oregano, bazylia i zioła prowansalskie, ciasto rozciągnąć na mannie i piec na blasze posmarowanej olejem, na górę obowiązkowo buffa + gouda, piec na 250 stopni na samym spodzie piekarnika, żeby był efekt kamiennego pieca
Super przepis i wykonanie filmiku:) Pozdrawiam.
jak najbardziej salami się pojawiło :):)
chyba zapomniałas salami, a w opisie jest 'z salami'
ja polecam zamiast zalewać drożdży wodą to mlekiem jest lepszy moim zdaniem efekt z ciastem
Zgadzam się, Najlepszą ogólnie opcją jest wykonanie sosu ze świeżych pomidorów (taki sos wykonuje w okresie letnim ponieważ uważam że właśnie w tym czasie pomidory dostępne na straganach są najlepsze). Oczywiście można tworzyć sos według swoich upodobań :) Dziękuje za komentarz.
Mam wątpliwości co do sosu. Lepiej go robić z pomidorów z puszki. Ponadto użyty tutaj "przecier" jest rzadszy od typowego.
Dobry film ale strasznie cichy
Ważne aby dodawać do pizzy świeże drożdże i dobrą oliwę z oliwek (zła oliwa potrafi zepsuć smak ciasta) :)
Super pizza dzięki Tobie mi wyszła wszystkim smakowało
Wyszla mi przepyszna :) Dzięki za przepis
\