Prawdziwy czeski gulasz{
Serdecznie zapraszam na klasyk czeskich gospod-cudowny gulasz z wołowiny podawany zazwyczaj z knedlikami. Smacznego:) Składniki: 1 kg mięsa wołowego na gulasz 600 ml bulionu-warzywny lub wołowy 50 gram smalcu 3 białe cebule 2 liście laurowe 1 łyżka mielonej ostrej papryki 2 łyżki mielonego kminku 4 łyżki mielonej słodkiej papryki 2 . Oglądalność: 109800, czas trwania 7m 41s, ocena 987, reakcje 133.
Wasze opinie
Prawdziwy czeski gulasz
- Za pierwszym razem zeszlo mi ze 4 i pol godziny, zeby wolowina sie rozpadala na widelcu, ale bylo pyyszneee... Dzis mieso ugotowalam w szybkowarze i dorzucilam juz zmuekczone. Bulion przydal sie do gotowania. Niestety to nie to samo. Pycha, ale to nie to samo... - Zajebisty i pani tez - A tu może zerkałeś okeanos.pl/ mam nadzieje że pomogłem,- Daję plusa, choć jest kilka odstępstw od klasyki. Ale te knedliki to nie są knedliki - tylko bułki drożdżowe na parze - niestety Czesi też coraz częściej stosują takie marne imitacje knedlików... - Aaa no i chilli Świerże można dodać, po pierwszym etapie dobrze też gasić półwytrawnym białym winem. Gulasz będzie więcej i będzie miał szlachetniejszy smak. Ja robię z kg wołowiny na kg cebuli. - Sercem i smakiem jestem z panią. Polecam nie oszczędzać świeżej cebulki cieniutko pokrojonej, biała cebula też jest świetna na górę. Pozdrawiam - Robiłam już wielokrotnie gulasz, ale ten przepis jest rewelacyjny. Wyszło błędnie. Dziękuję:) - Prawdziwy czeski gulasz jest nieco inny. Ale nawet to może być dobre. Karel z Czech - Chyba coś podobnego jadłem na Słowacji 😀..bylo super😀 - Papryka (przyprawa) powinna byc karmelizowana na smalcu. - Rewelacja!!! Swietny gulasz. - Przepis bardzo smaczny, zrobię. - Gulasz wyszedł mi super. Dzięki. Ale pytanie mam do czeskich knedli. Czy można zastąpić je kupnyMi kluskami na parze ??? - kurde mieć taką żonę- skarb - Też lubię kneble sosem ale ten przepis wydaje mi się smaczniejszy na gulasz Ja przeważnie robiłam też placki po węgiersku Dziękuję za dobry przepis - Witam Gabi pytanie mam jedno zamiast bulionu woda ? Dużo straci na smaku ? Pozdrawiam serdecznie. - Super wyglada. Jak z Czech. Jadlem taki w Luczni Boudzie kolo Sniezki. Brakuje tylko malej papryki do tej cebuli. - Gulasz je prawdiwie zupa, prawdivy gulasz je PERKELT ! - CHINSKA BULKA TARTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! yesssssssssssss no mysle ze w takich przepisach moglisbyscie moglabys!!!!! tym bardziej"TY" zrobic zwkla bulke tarta lub tez chleb polski .......... przykro ale 0 - Gabi ty jesteś wspaniała, robię wg tego przepisu, który tu umieściłaś, już kilkadziesiąt razy, pyszne, pozdrawiam! - Robię drugi raz dzieciaki zadowolone brawo