Pljeskavica Chorwacki Burger{



Zapraszam na: http://www.doradcasmaku.pl/ https://www.facebook.com/kochamgotowac https://instagram.com/kochamgotowac/ . Oglądalność: 175977, czas trwania 7m 37s, ocena 2660, reakcje 180.

Wasze opinie


Pljeskavica Chorwacki Burger

- To sie nie czyta "plaskowica" gosciu
- croatian....OH no no no.
- Tu też można doczytać odsniezanie Torun , widziałem, też się zgadzam,
- Pljeskavica je Srbskie ​
- Ja nie wiem czy smażenie śmietany w środku mięsa jest dobrym pomysłem. Przecież to się oważy, białko się zetnie. Rozumiem ser - tak robią ale śmietana?
- przypalasz i w worek lepiej xchodzi:)
- Tak naprawde Pljeskavica jest bardziej Serbska.
No ale też jest w Chorwacji i w Bośni.
- ta pita to lekko przy cienka
- kto od kocham gottiowac
- This video is offensive! 1st this is not recepy for Pljeskavica
2nd There is NO such a thing as Croatian Burger called Pljeskavica.
Pljeskavica is from SERBIA, and is registerd as Serbian brand.

This recepy is mix of German frikadelen and American burger. Meat for pljeskavica is way more complicated, because you need to to archive compactnes, taste need to be become stronger and it need to have that gummy structure, also meat need to rest for at least few hours in fridge before grilling, over night is the best, especially if contains garlic. Some also ferment meat for few days before making patty. And pljeskavica is all about good quality meet so you don´ t have to destroy it with the bread, also origano? wtf
So this Polish chef is just embaresing himself!

I wanted to write few so called secret recepies but since I am offeded with term "Croatian burger" so I will not.
Also Ajvar is Serbian, Bulgarian and Macedonian dish, not Croatian.

Polish chef if you ever see this, next time when Croat tells you that this is Croatian food slam his face in my name.
- to burger a nie pljeskavica
w Serbii jadlam pljeskavice i zupelnie inaczej jest przygotowana
- it's not Croatian but Serbian as it originated in the town of Leskovac in Serbia made by the Serbs!
- jakie warzywa ?? 0:53
- Piotrek pomidory wystarczy sparzyć wrzątkiem i łatwo można obrać ze skórki ale z tą papryką to fajny pomysł
- przez ciebie chce mi się burgera :( narobiłeś mi smak :)
- Z tego co się uczyłem w technikum to nie powinno się łączyć pomidora z ogórkiem, ponieważ ogórek zawiera enzym askorbinowy, który niszczy witaminę C.
- Zmiksować :)
- Po raz kolejny trzeba pana prowadzącego poprawić: nie mówi się "plaskowica", tylko tak jak masz napisane "plejskavica" lub w "plejśkawica/plejszkawica" (celowo użyłem polskich znaków). Tak samo w innym filmiku, gdzie używasz pieprzu cayenne nazwałeś tę przyprawę "cyjan peper", a czytać powinno się "kajen" (cayenne pepper). Ponadto ŹLE robisz mięso, bo to nie polski sznycelek, ni też jankeski burger. Na uformowany kotlet rozkładamy cebulę i dopiero zawijamy.
- Duży klapss xD
- Om Om OM ... MieNSO, paprykOM, gorONce, jednOM łyżeczkem cukru, pół łyżeczki octu jaPKowego, siEM zaprzyjaźNIOM.... dodajemy czili i po potrawie... Burger z tego przepisu wyszedł chujowy. Autor gdyby wiedział dlaczego w krajach południowych używa się tyle soli i przede wszystkim ostrych przypraw, skończyłby się błaźnić i zaczął karierę jako szef kuchni, w którymś z kilku-gwiazdkowych hoteli. Niestety ignorancja i brak podstaw wiedzy o żywieniu sprowadza go do tego tu Kanału ściekowego na YouTube. Sorry wodzu, ale przeginasz pałę. Przede wszystkim .... Kopaliński, słownik i nauka języka - potem gotowanie dla ludu.
- a ty gdzie byłeś?
w chorwacji?