A czy nie jest błędem łączenie soli z nierozpuszczonymi jeszcze drożdżami? Włoscy pizzaiolo zabraniają tego połączenia, bo sól "zabija" drożdże. Druga sprawa to czas na wyrośnięcie ciasta. Zostawiają na wiele godzin, lub nawet na następny dzień. Skutkuje to lepszą jakością oraz ma wpływ na trawienie. Pozdrawiam. |
Dzisaj PIZZA !! |
Ostatnio jak piekłem pizze to niestety spód ciasta był twardy nie wiem dlaczego? |
Do wyrobienia ciasta polecam robot Kitchenaid Artisan, wtedy ciasto na pizze(i nie tylko) jest wspaniale wyrobione, a przy okazji jest latwiej no i bardziej profesjonalnie;) |
Zrobilam dzisiaj pizza .Jak zwykle przepis bardzo dobry.POLECAM !!! |
Czy polowe ciasta moge zamrozic i wykorztac pozniej.?pozdrawiam Anna |
Dziękuję bardzo za pozdrowienia i przesyłam kawałek pizzy w wyobraźni - kto wie moze kiedyś będzie to możliwe. Tak czy inaczej, życzę samych ulubionych smaków i przyjemności w życiu. |
fajna szkoda ze nie moge sprobowac pozdrowienia z USA |