| A czy ciasto może o 30 minut krócej rosnąć? Plis o odpowiedź byle szybko |
| fajna nazwa |
| dzisiaj bylo pierwsze podejscie, wszystko zajebiscie, tylko spod pizzy byl miekki gdzie boki juz byly brazowe i chrupiace. Wiecie gdzie popelnilem blad ? |
| najlepiej skonstruowane zdanie : polecam wam WSZYSTKICH 3:25 |
| ale żeś ją spierdolił, cała pływa |
| fajny filmik ;-D |
| ja daje na spod by składniki łączyły się z ciastem i na gore by je związac razem |
| lepiej jest zostawić drożdze aby się rozmnożyły najpierw na 40 min i dodać do ciasta już rozmożone bo wtedy ciasto lepiej wyrośnie i będzie bardziej puszyste (nawet jak cienkie) , druga sprawa zamiast oblewać ciasto wodą to pomocz szmatkę |
| oczywiście, że jest tanie... pizza to jedzenie, podobnie jak te śmiesz meksykańskie tacos czy coś , wywodzi się od biedoty. Tanie ciacho, w ciacho co tam w spiżarni się znalazło i heja... no ofens, uwielbiam pizze, przepis cool, sprawdzą |
| bład w opisie? Składniki za 2 Pizze |
| pieczesz z termoobiegiem ? |
| pierwszy raz w życiu wyszła mi tak wspaniała 🍕 😃 ten pomysł z kaszką jest genialny ❕ |
| Taka mała uwaga - przepis działa równie zajebiście przy użyciu mąki gdańskiej (typ 500) ;) |
| Pierdole tą twoją pizzce wiszisz mi dwie dychy nara |
| Włosi zupełnie inaczej opisują swoje mąki. Tippo 00 oznacza jedynie mąkę drobno mieloną. Polskie typy opisują zawartość tzw. popiołu, czyli składników z okrywy ziarna które w mące pozostają. Z reguły im więcej popiołu (wyższy typ) tym mąka twardsza, z większą zawartością białka itp. Najbliższym odpowiednikiem włoskiego tippo 00 do pizzy czy chleba jest polska 550, 650 lub nawet 750 (chlebowa). Tortówka o której mówisz to zupełnie chybiony wybór, jeśli chcesz mieć autentycznie smakujące ciasto. 450 ma niską zawartość białka, jest przez to bardzo delikatna i generalnie niezdatna do intensywnie wyrabianych ciast. Włosi do pizzy stosują głównie mąkę określaną na opakowaniach jako rinforzato czyli "wzmocnioną". W UK czy USA jest podobnie i jej najbliższym odpowiednikiem jest tzw. strong flour. |
| Zrobiłem. Tytuł bardzo pasuje do smaku pizzy! Bardzo dobra, rzeczywiście jak w pizzerii!!! |
| wyszła megapyszna :) |
| znam ten przepis z pizzerii Da Grasso :-) |
| Rucha..... jadłbym! :D |
| kto dal 1 zl? |