Marokańska zupa z ciecierzycy - Harira{



Zapraszam na prosty przepis na marokańska, sycącą zupę Harirę. Smacznego:) Składniki: 300 gram wołowiny 1 szklanka ciecierzycy 200 gram czerwonej soczewicy 1 cebula 3 łodygi selera naciowego 1 marchew 2 ząbki czosnku 2 cm korzenia imbiru 1 laska cynamonu 1 łyżeczka mielonego kuminu 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka kurkumy 1 . Oglądalność: 41087, czas trwania 6m 43s, ocena 490, reakcje 50.

Wasze opinie


Marokańska zupa z ciecierzycy - Harira

- Kocham tą twoją zupę, na jesień idealna. Już ją robię chyba dziesiąty raz, tak mi podeszła.
- Mmmm wyszła pyszna 😍
- A tu może zerkałeś zakładanie spółki w Malcie jak nie tu to szukajcie w necie.
- Dostałam slinotoku patrząc na tą zupę 😋ja robię Harire w wersji Vege bez mięsa z szafranem i odrobina makaronu pozdrawiam cie serdecznie
- Uwielbiam tą zupę, właśnie zabieram się za nią kolejny raz
Pozdrawiam
- Robiłam już 3 raz. Dzieci uwielbiają ją zamiast ogórkowej. Nie dodaję kuminu bo na moim zadupiu nie ma w sklepach. Zupa pyszna.
- Zupa poezja pozdrawiam
- a czy można użyć cynamonu mielonego?
- Dziś ją zrobiłem i wyszła mniami, na pewno wróci na mój stół 😉👍🏻
- Hej, ciecierzyca najprawdopodobniej nie chciała 'sie poddac' i ugotować bo za wcześnie dodałaś pomidory (odczyn kwaśny). Ale zupka super!
- Zajefajna i pyszna, mniam....
Świetny kanał, zagoszczą tu na dłuuugo🙂
Pozdrawiam
- Fajny przepis
- Zupka bardzo dobra, a tak na marginesie i na przyszłość 1-gram,2,3,4-gramy,5, 6, 7, itd-gramów. Podobnie jak 1-mililitr, itd. Pozdrawiam serdecznie.
- Cieszę się, że trafiłam na Twój kanał, przepis na harirę bardzo mi się podoba, lubię takie "egzotyczne" potrawy.
Aha, i bardzo dziękuję za pomysł z mrożeniem kolendry, nie przyszło mi to nigdy do głowy i często marnowała się resztka w doniczce (jest bardzo nietrwała). Serdecznie pozdrawiam😍
- super przepis
- Najlepszy kanał z przepisami jaki dotąd znalazłem na Youtube! Dzięki!
- no jak dla mnie bomba :D szkoda ze jestem biedna studentką bo większość twoich przepisów prezentuja sie przepysznie ! Pozdrawiam
- Jak zawsze super przepis, a ten garnek to chyba ma takie "cycki" pod pokrywką, jeżeli tak to były ostatnio w lidlu w uk ale nie zdążyłem bo się rozeszły w godzinę :/ Pozdrawiam
- Zakochałam się w tej zupie od pierwszego wejrzenia , to jedna z moich ulubionych ,dzięki za przepis.Ja często ją robię w wersji bezmięsnej tez jest pyszna.Widywalam w przepisach harirę z dodatkiem drobnego makaronu i roztrzepanym jajkiem ale jakoś taka wersja mnie nie pociąga Pozdrawiam serdecznie
- no, wreszcie coś co upichcę na szlaku
- piękna zupa, piękny garnek :D
a ja nie wiedziałam co zrobić z zalegającą ciecierzycą i ugotowałam z niej grochówkę, a raczej ciecierzycówkę :D