Lwów - najlepsze restauracje - Podróże od kuchni #04{
Lwów, miasto nie tylko pięknych zabytków, ale i świetnych restauracji. Przez 4 dni pobytu na Ukrainie udało mi się odwiedzić chociaż kilka z nich. Gdzie zjeść we Lwowie? Moje rekomendacji znajdziecie w filmie. Zapraszam do oglądania! Muzyka: Kevin MacLeod: Ashton Manor - Stings – na licencji Creative Commons Attribution (https://cr . Oglądalność: 43193, czas trwania 32m 1s, ocena 560, reakcje 83.
Wasze opinie
Lwów - najlepsze restauracje - Podróże od kuchni #04
- Jak usłyszałem „maka” na tradycyjną macę, to już przestałem ufać recenzji xd - Kiedy jestem we Lwowie to zawsze jem słonina soloną jest pyszna no i solianka nie mogę się oprzeć pozdrawiam A do baczewskiego to na rosół smak dzieciństwa - A może też tu warto wejść adwokat Lublin kancelariaadwokaci.pl i to by było na tyle.- za dużo kłapiesz dziobem po próżnicy - Ktoś Cię chyba oszukał z tym Grand hotelem lub nie chcieli dać Ci noclegu za darmo to im doopę obrobiłeś. - Grand Hotel do dupy??? Łosoś na śniadanie to gravlax, pyszny. - tylko łeb i głupi jesteś łeb i z zezez a żeberka i lokal super i cały czas okropny łeb,nie pokazuj swego łba bo szok,horor,głupota sama - Dzięki za film. Ja polecam Eurohotel. Po zaliczeniu wszystkich 5 i 4 gwiazdkowych hoteli w centrum, wybieram ten 3-gwiazdkowy. Najlepszy stosunek jakości do ceny...Śniadania przepyszne z widokiem na dachy Lwowa. Pozdrawiam. - Smacznego - Річ Посполіта! Пам'ятаємо і не забуваємо!!!+) - Trapeza to po rosyjsku( i ukraińsku) znaczy- uczta. Czyli nazwa tej restauracji to " pomysł na ucztę", a nie trapez dań. Ten chłodnik z Baczewskiego to na pewno rosyjski chłodnik nazywany okoroszka. Na kwasie chlebowym lub kefirze. Bardzo smaczny.. Co do królika, to jest jedno z delikatniejszych dań. Lekkostrawnych. Podaje się go małym dzieciom, bo mają jeszcze słabo wykształcone trawienie i ścisłym dietetykom. To bardzo chude mięso, a wiadomo chude kiepsko smakuje, bo substancje smakowe rozpuszczają się w tłuszczach. Dlatego zamawianie królika w restauracjach jest dla chorych, i nigdy smaczne nie będzie. Tym bardziej, ze mięso królika ma słodki posmak. Żeby go zjadliwie przygotować, trzeba go najpier marynować w winie. Samarkanda leży w Uzbekistanie wiec ta knajpa serwowała uzbeckie specjały. To nie był pilaw, tylko uzbecki płow, a on nie jest ostry. Raczej słodko kwaśny z zapachem kminu rzymskiego. - Zamiast zajebisty w języku grypsery używaj słowa polskiego niesamowity. - Ukraince nam żurek ukradli??? - 20:03 mina mistrza 2 planu " co Ty gościu pierdolisz" - Nie czujesz że Cie pogieło?Kup jeszcze kwiatki i ofiaruj Banderze - Ciekawy filmik 👍 Również lubię nagrywać o Ukrainie.
Zapraszam na mój kanał. Pozdrawiam serdecznie 😊 - najlepszy foodbloger w Europie wschodniej 👌 - Swietny film - Ale temperatura posiłków tez musi byc dobrana zeby smak byl ok. Zaywaz ze to sie powtarza. Temperatura..próbowaliśmy - POZDRAWIAM z USA 🇺🇸. 🇺🇸. 🇺🇸 ♥ - Eeee, w Arsenale źle trafił, nas obsługiwała zakręcona kelnerka, a żeberka były super - mięciutkie, odchodziły od kości i w ogóle fajna atmosfera