Więcej o przepisie znajdziecie niżej:
Przepis Czas Ocena Ilu widziało
Kurczak w Sosie Słodko-Kwaśnym - PrzepisyChinskie.pl 4m 45s 33 24826
choroby zakaźne Dodatkowo

Wasze zdanie
Mmmm, pewnie lubisz przesmażonego kurczaka? Tak przegotowanego mięsa nawet nie można klasyfikować, kibel...
No dobrze a gdzie ten SOS???
on przygotowywuje - naucz sie najpierw mówić w ojczystym jezyku bo nie potrafisz tego
wpisz 3x w ponizej masz tam ziomka co ma pojecie o gotowaniu i widac ze ma praktyke nie z polski
youtube.com/watch?v=1TSzjAPn63E&feature=related
to nie jest kurcz\ak w sosie slodko kwasnym , moze i jest to jakies danie ale curry do chinskiej kuchni>??? no 1 krojenie warzyw w azjatyckiej kuchni jest podstawa do wyciagniecia smaku z warzyw! ta cebula w polksiezyce to juz przesada , i ziomus zapomnial o sosie , kurczak powinien byc w ciascie !! jesli nie , to musi byc smazony uprzednio z czosnkiem !
po jakimś glucie na patelnie biorac pazurą i troche przypraw wazówką i to wszystko z tych 2,3glutów i przypraw powstaje pyszne danie,oświeć nas człowieku!
Skombinuj lepszy przepis lub wstaw lepszy filmik wtedy oddam Ci pokłony bo z tego co widzę masz wiedzę obszerniejszą i uważasz iż ten filmik nie oddaje prawdy.To więc do sprostowania są to naturalne składniki jakimi możemy uzyskać taki smak ,we wszelkich budkach wietnamskich wszystko jest chemicznie barwione jak i sosy robione dodawając jakieś syfy ,fakt jest to dobre ale jak byś podejrzał wietnamca co robi i co dokłada do woka zainteresował byś się tym,bo z tego co ja zauważyłem wrzucają...
P.s Przepis genialny..Mojej znajomej bardzo smakował kurczaczek...Tak czy inaczej ja poprosze o nazwe utworu:)
Ja poprosze nazwe tego utworu co leci na samym koncu...super:)
ośmieszyłeś sie, że ja pierdole...
@annunakis1 Witam :) przepisów nie biorę nigdy z głowy =D są to przepisy z książek kulinarnych kuchni orientalnej :D lub podobnych portali o tej tematyce... Powiem tak: jadłem różne dania kuchni orientalnej w wielu knajpach, i bardzo duża ich część różni się od Siebie o 180 stopni, a nazwa mimo wszystko jest taka sama... przede wszystkim, to w Polsce jest bardzo mało kucharzy chińskich, a dominują kucharze wietnamscy, z Laosu itd.. A co do Amsterdamu :) to tam też jadłem :P
co za nastepne gowno , koles wez ty sie lepiej za lopate a gotowanie zostaw ludziom co maja pojecie , i tak widzisz krzywdzisz nasz narod !!!! cholera wie skad ty te przepisy wytrzasnales?? ale ten kurczak cytrusowy ktorego nazywasz slodko kwasny !!! jaka jest historia tego dania ?? jak dlugo nad nia myslales ??? lol
No spoko przepisik jadłem coś podobnego w Indyjskiej restauracji polecam.
@dominika08sz To w razie problemów ze znalezieniem składników =] zapraszam do naszego sklepu :P zarówno stacjonarnego jak i internetowego ;) lub allegro. P.S co do głosu - De gustibus est non disputandum =] Pozdrawiam Arkadiusz Horoszczak PrzepisyChinskie.pl
@PrzepisyChinskie Rozumiem. Chyba się zdecyduję, ale najpierw to trzeba zakupy zrobić. Nie jest dziwny, mi się podoba :).
@dominika08sz :) tak smakowałem, powiem szczerze, że ja nie przepadam za słodyczami =] wolę ostre potrawy :D ale danie jest dobre, z pewnością dla osób, które lubią takie połączenie smaku :) a co do głosu, to na filmach chyba mam taki dziwny =P Pozdrawiam Arkadiusz Horoszczak PrzepisyChinskie.pl
Hm... Smakowałeś i jestem ciekawa czy dla Ciebie było smaczne :). Moje mama lubi takie klimaty ananas, bambus, sos słodko-kwaśny, może jej to zaserwuję. Ps. Masz ładny głos :)
@TheKikilii Nie ma sprawy =] zawsze do usług :D Pozdrawiam no i Szczęśliwego Nowego Roku życzę ;)
@EddickC2D Masz rację powinienem dodać bulionu drobiowego, a na końcu zagęścić sos mąką kukurydzianą... A co do smakowania to pewnie ze próbuję ;) Po prostu pomijam ten fakt podczas sklejania filmu :) Dzięki za zainteresowanie przepisami oraz zapraszam do wspólnego gotowania Pozdrawiam Arkadiusz Horoszczak
\