Kurczak Tikka Masala{
Zapraszam na http://www.doradcasmaku.pl/ https://www.facebook.com/kochamgotowac . Oglądalność: 387279, czas trwania 9m 7s, ocena 3935, reakcje 279.
Wasze opinie
Kurczak Tikka Masala
- Po raz drugi gotuję z Twojego przepisu 😁 jest sztos! Pozdrówka - Już 6 raz robię masale dzieci uwielbiają polecam przepis.Czasami dodaje jeszcze wiurki kokosowe jest jeszcze lepsze -
- A w tej twojej gram masali brakuje kilku skladnikow - Jak ja ogladam te polskie przepisy hinduskich potraw jak czytam te blogi po polsku o hinduskich przepisach to mi nozyce sie w kieszeni otwieraja nie maja pojecia o tradycyjnej kuchni hinduskich takie podstawowe bledy w gotowaniu po hindusku ze lepiej nie mowic nie chciala bym tegi zjesc - Po dolaniu 1l wody zrobi się gar zupy pomidorowwej. Żeby ta woda odparowała trzeba chyba pół dnia gotować. A co do smaku... zapachy lepsze niż smak. - Jesteś wielki - Idealen Mistrzu - Soli miałeś dodac przy przyprawianiu kurczaka. - Wyglada zacnie :) Właśnie jestem w trakcie robienia :) Piona !!! - Hej. Gdzie się podział Twój film z przepisem na butter chicken? Szukam szukam i nic...Help pliss - Lovely recipe 👌🏻 - Potwierdzam to co piszą inni odnośnie wody. 1L wody to zdecydowanie za dużo (takiej ilości wody nie da się odparować i wychodzi zupa) Ja na szczęście dodałem 0,5l wody co uznaje że to i tak za dużo bo musiałem 45min gotować żeby konsystencja była gęsta . Optymalnie polecam 350-400ml. Zawsze można dolać w trakcie jeśli będzie za gęsto.
Pozdrawiam. - Wyszło idealnie 🥰🥰🥰 - Trzeba gotować troszkę dłużej niż pół godziny bo woda się robi - To samo co butter chicken - Super! Świetny sposób na marynowanie mięsa bez brudzenia się. Na pewno spróbuję. Poza tym, tyle słychać w Twoim głosie pasji do gotowania że aż miło się Ciebie słucha. - tej wody jest ewidentnie za dużo, za pierwszym razem nie litr tylko z garnuszek - Marnujesz plastik kolego. - chlopie.. a gdzie.kmin rzymski? - Dziękuję za przepis. Wyszło takie jak jadłam w indyjskiej restauracji.Pycha!!!😋