KURCZAK BIRYANI - indyjski klasyk na obiad | Przepis UMAMI{



Hej! Ode mnie dzisiaj inspiracja na orientalny obiad z kurczakiem i ryżem. Konkretnie jest to kurczak biryami, klasyk pochodzący z kuchni indyjskiej. Wypróbujcie koniecznie i dajcie znać, czy chcielibyście więcej przepisów z tego regionu. Pozdrawiam! Daniel UMAMI ZASUBSKRYBUJ MÓJ KANAŁ ➡➡➡ https://goo.gl/DB486M FACEBOOK ➡➡➡ . Oglądalność: 61744, czas trwania 5m 12s, ocena 1802, reakcje 117.

Wasze opinie


KURCZAK BIRYANI - indyjski klasyk na obiad | Przepis UMAMI

- Kurczaja gotuje się razem z ryżem. Bania, siadaj
- Smakowe top 3:) Pozdrawiam
- Warto też zobaczyć na stronie: Drukarnia IcomPrint więcej to już w google trzeba.
- Ble te rękawiczki bleee
- To nie jest Byriani...nic wspolnegos z Byriani ten przepis nie ma oprucz cebuli i kurczaka. w orginalnej kuchni indyjskiej nikt nie uzywa puree z pomidorow
- CO TO JEST???CIAPTUCHY TEŻ MAJĄ Z CIEBIE POLEW JAK TY TO NAZYWASZ BIRYANI
- Mieszkałem kiedyś z hindusami i to co zrobiłeś nie ma nic wspólnego z biryani. Nawiasem mówiąc robi się je dwa dni.
- Przepisy bardzo fajne ale to nie jest chicken biryani i nawet w warunkach domowych robi sie to danie zupenie inaczej.
- Masło ghee NIE JEST masłem klarowanym. Masło klarowane jest pozbawiane białka podczas klarowania, a masło ghee smakuje delikatnie orzechowo, dlatego że specjalnie to białko jest przypalane na dnie naczynia podczas obrobki.
- Wszystko pięknie, ale moim zdaniem muzyka w tle momentami odwraca uwagę od tego co chcesz nam przekazać :) lekko sciszyc i byłoby super. Pozdrawiam ! :)
- Pycha. Uwielbiam kuchnie indyjska
- Wypróbowałem, P-E-T-A-R-D-A ! To mój hicior choć na koniec dodaję troszkę śmietanki lub mleczka kokosowego żeby smak był pełniejszy. PZDR.
- kurica a'la biryani okazala sie byc wyborna a jak sie dosypalo garan masali to zrobil sie odlot krotko latwo i p rzyjemnie z czystymi rekoma
- Przecież to koło byriani nawet nie leżało. Potem ktoś to zje/zrobi i staje się ekspertem kuchni indyjskiej nie mając nawet pojęcia jak coś powinno smakować. Przepis można przedstawić, ale proszę nikogo w błąd nie wprowadzać i nie nazywać tej potrawki byriani. Byriani to przede wszystkim ryz a tu zwykły ugotowany bez przypraw. Litosci
- Czy ty chlopie jadles kiedys chiken biryani ???? co ty pokazujesz chlopie !!!
Glowa boil !!!
- Jestes przesympatyczny mlody czlowieku , wspanialy przepis , juz go robie dla moich chlopaczkow . Szukam nowych wrazen ,, żarciowych ,, 😅😆nie zebym cos miala do naszej polskiej kuchni , bigosik , ruskie i schabowy jak najbardziej , ale .... cza sie rozwijac , no nie ? 🤣
- Jeżeli ktoś się nie zna to wygląda wszystko ładnie :) Ale biryani ma przejść smakami razem z ryżem w garnku o czym sam prowadzący wspomniał ze wszystko powinno przejść smakami tak wiec nie wiem czemu ryz podał osobno:). Cebulka ma być przypieczona czy prażona a nie zeszklona:) No i na koniec dodam ze koncentrat również zbędny:) Jakby ktoś chciał wiedzieć skąd wiem to mój znajomy hindus Avneesh zaprosił kiedyś mamę do siebie i miałem przyjemność uczyć się od niej a nie z przepisów w necie które przechodzą ewolucje w zależności w którym kraju się je serwuje:)
- bardzo fajny przepis, ja najczęściej robie w wolnowarze kurczaka, normlnie jest suchy i trawdy a dzięki temu mam soczystego i miękkiego Chickena, polcam taki jak mój wolnowar - crock pot
- Dzięki za przepis. Wyszło super!
- Robilam z tego przepisu i do marynaty dodałam jeszcze trochę curry...wyszło mega!! Coś przepysznego,jak z restauracji <3
- Widziałam reportaż Ramseya z Indii( jest na YT),ale oni nie dawali do tego dania żadnego jogurtu!