Kuchnia rosyjska - Kawior, suszone ryby, kiszone pomidory i wódka{
Najbardziej popularne dania kuchni rosyjskiej Szczi, okroszka, ucha czy solanka - jaką zupę preferujesz latem? Suszona ryba lub kalmary - co wybierzesz do piwa? Kawior - do wódki czy szampana? Na kulinarne rozmowy zaprasza Kamil Nosel :) Polecam obejrzeć kanał foodtour, na którym znajdziesz Gastro-tematy z różnych zakątków świata! Mmm.. . Oglądalność: 2320, czas trwania m s, ocena 171, reakcje 81.
Wasze opinie
Kuchnia rosyjska - Kawior, suszone ryby, kiszone pomidory i wódka
- Witamy, super film, pozdrawiamy. - Nie dla suszonych ryb, nawet gdybyście je pokryli złotem. - Albo i też takie - isto.pl , można poczytać.- Olga jesteś piękna 😍 - Cześć Olga ☺, suszone ryby są na pewno dużo zdrowsze i smaczniejsze niż Chipsy w których jest tylko chemia.
To co w Rosji zauwazylem to bardzo duży wybór ryb...ktore nie są drogie!
Dziękuję Bardzo za wiele ciekawostek i piękny uśmiech ☺.
Pozdrawiam Serdecznie - A zupa na śniadanie, moja babcia zawsze robiła - Te “błotne żurawiny” to może borówki? - Cześć! Olga super pozytywna z Ciebie osoba, rozsiewasz dobre emocje - miło cię widzieć i oglądać! - Pracowałem w restauracjach w Petersburgu i kasze gryczaną podawano na śniadanie często dla pracowników. Gryczana była również podawana dla gości w zestawie "Śniadanie Rosyjskie" - Produkuje się jeszcze wódkę Zołotoje Kalco ? Piłem to pod koniec lat 80-tych w Soczi. Niebo w gębie !! :) - Soljanka... mniam mniam :) Czy Rosjanie jedzą flaki w takiej postaci jak Polacy ? Innej ? - Uwielbiam kawior, czarny.... MNIAM MNIAM - Poszedł kogut do łazienki, a tam wszystkie kurki zakręcone. - Olga jak zawsze na plus :D super! Ale ten prowadzacy mega nudny i slabo to prowadzi niestety ;/ - Dobrze, ze do Polski nie wpuszcza sie ROsjan bez wizy. Bylem w ROsji dwa razy w tym na wakacjach w Soczi i bardzo zle wspominam Rosjan. Oni nawet nie potrafia jesc sztuccami. - Jaki jest przepis na herbate z szyszek? ile i z jakiego drzewa? - Unikam kwantyfikatorów wielkich, ale zawsze należy zwiedzać degustacyjnie miejsca, w których stołują się tuziemcy. - Miło było posłuchać, pozdrawiam Olga - Dlaczego Pani Olgo używasz tostera do nagrań, zamiast jakiejś "rozsądnej" kamerki? - Lllludzie! Nie godzina, kilka minut by stykło, ewentualnie części... Dobra, dokończe innym razem. - Jest jeszcze takie danie: sałatka "Olivier". Czy Polacy mają coś podobnego?