KUCHNIA POLSKA | Racuchy z jabłkiem{
#popolsku #kuchniapolska #racuchy Dzisiejszy odcinek został poświęcony kuchni polskiej. Co będziemy gotować? Będziemy gotować, a właściwie piec racuchy z jabłkami 🍎. Racuchy to są takie placki z ciasta drożdżowego. Przepis jest prosty, przepyszny, a składniki na pewno znajdziecie u siebie w domu. Zapraszam do oglądania. PS. . Oglądalność: 1185, czas trwania 9m 55s, ocena 89, reakcje 21.
Wasze opinie
KUCHNIA POLSKA | Racuchy z jabłkiem
- Co sądzicie o filmikach na temat kuchni polskie? Koniecznie dajcie znać! - Żaden Polak nie zwrócił Ci uwagi na pewien fakt. To wynika z kultury. Żaden bo to byłoby raczej niezręcznie o tym mówić. Nawet ja mam pewien problem i wolałbym tego nie pisać publicznie ale nie mam wyjścia. Aby brzmiało to w miarę delikatnie to powiem (napiszę) tak. Widziałem w sklepie fajne łyżki, nieco większe niż te stołowe a służą do mieszania ciasta. :) Mam nadzieję, że nie uraziłem. Jeśli tak, to najmocniej przepraszam. :) - Albo i też takie - kindergeld wniosek , jak dla mnie ok.- JESTEŚ NIESAMOWITA - Podobają Nam się filmiki tego typu!Smacznego - Uwaga językowa. Racuchów się nie piecze, racuchy się smaży. Słów "piec" i "smażyć" nie używamy wymiennie, bo oznaczają zupełnie różne techniki obróbki cieplnej. - Jeśli mogę doradzić coś, proponuję olej rzepakowy ponieważ ma wyższą temperaturę wrzenia :) Jabłka można tak jak pani pokroić w kawałki albo pokroić w okręgi albo zetrzeć na tarce na grubym oczku - kwestia gustu :) - 😮 U mnie mleka nie podgrzewam, zamiast drożdży proszek do pieczenia 🤔 Wszystko na oko im gęste tym większa wydajność 😊 Mąka, mleko, 2 jajka ,proszek do pieczenia, cukier ,sól, jabłka i olej do ciasta to nie piją oleju 😉 Moje ulubione to maxi 20cm średnicy 😎 - Brawo. Podobał mi się ten filmik. Może nakręć jeszcze inne kulinarne przepisy, a ja obejrzę jeszcze raz i sam spróbuję zrobić. - Mniam mniam przepychota.musze dzisiaj sobie zrobić.dzieki za przypomnienie 🤔 - Super pani mówi po polsku pozdrawiam 😁 - Moja mama wykrawała gniazdo nasienne i kroiła w plasterki. Zanurzała w cieście i kładła na patelnię
Ale ja wolałem beż jabłek.:) - Fajnie to prowadzisz - Apetyczne jak Ty ;) Ja osobiście jabłka robię okrągłe i wtedy te racuszki mają właśnie kształt okrągły i się tak nie rozchodzą,ale jak kto lubi :) P.S bardziej nazywam to jabłka w cieście niżeli racuszki ;) - Dzięki za przepissssssssssssssss !! - Fajny filmik ,pozdrawiam autorkę ! U mnie w środkowej Polsce racuch to pączek, a to co robisz to są raczej placki . - z Jablkiem sa najlepsze . - Jabłko to powinna być szara reneta lub reneta . Dostępne są w warzywnikach . Osobiście kroję jabłka w plastry .