Kuchnia koreańska-tradycyjna zupa Sujebi 수접이{



Zapraszam serdecznie na bardzo prosty przepis na tradycyjną koreańską zupę z ręcznie rwanym makaronem-Sujebi. Smacznego :) Składniki: Makaron: 250 gram mąki pszennej 100 ml letniej wody szczypta soli 1 łyżka oleju roślinnego Na zupę: 1,5 l wody 130 ml koncentratu anchovis lub 2 łyżki sproszkowanego bulionu z anchovis 2 łyżki ole . Oglądalność: 6765, czas trwania 10m 37s, ocena 130, reakcje 8.

Wasze opinie


Kuchnia koreańska-tradycyjna zupa Sujebi 수접이

- Czy cukinię można czymś zastąpić?

Mam sos rybny anchovis. Czy można go wykorzystać, by nadać charakterystycznego smaku? Czy jednak koncenrat anchovis jest konieczny?

Patent na kluski śwetny!
- 9:23 obowiązkowo polecam oczywiście Najlepszy olej sezamowy na Świecie 👍 Japoński olej sezamowy firmy Kadoya☝️😄( przypis widza, czyli mój). Hahahaha
-
- DASHI to jest TO! Moim ulubionym dashi, jest zaś HONDASHI, czyli bulionu z Bonito👍😄🍜. Polecam Wszystkim miłośnikom morskich klimatów☝️
- A ja stale czekam na jakąś ( w końcu☝️) zupkę rybną , czy tez z owoców morza👍😄.
- Czegoś takiego me gały nie widziały,szarpany makaron :) :) :) koniecznie muszę sprawdzić we własnym garze :) niemniej podziwiam i dziękuję za inspirację,serdecznie pozdrawiam i nadrabiam zaległości w oglądaniu,papa
- Ło matko! Chwilę mnie nie było, a tu już wszyscy powskakiwali na następny level - samodzielne dzierganie makaronu jak u Peaceful Cuisine'a ヽ(゚Д゚; )ノ No jak tak, to pewnie niedługo samodzielne ceramikowanie talerzy - czy jak tam zwał to kulanie gliny ;-P