Kuchnia koreańska-mój ulubiony przepis na Jajangmyeon - makaron z sosem z czarnej fasoli{
Zapraszam na mój ulubiony przepis na koreański makaron z sosem z czarnej fasoli-Jajangmyeon. Smacznego:) Składniki: 400 gram polędwiczki wieprzowej 75 gram boczku 1 łyżka oliwy z oliwek 5 dużych ząbków czosnku 7 cm korzenia imbiru 1 duża biała cebula 1 cukinia ok 300 gram 1 łyżka miso 2 łyżki cukru 2 łyżki pasty chajang 300 ml b . Oglądalność: 5468, czas trwania 8m 35s, ocena 181, reakcje 46.
Wasze opinie
Kuchnia koreańska-mój ulubiony przepis na Jajangmyeon - makaron z sosem z czarnej fasoli
- No super, dzięki za Twój przepis bo widziałam różne ale ten chyba najbardziej mi pasuje. Będę robić pierwszy raz... Jadłam z gotowego sosu w saszetce ale nie robiłam. Mam nadzieję, że nie będzie zbyt słony... - Toć to w ogóle nie jest koreańskie jajangmyeon...ale wariacja. Może i smaczna, ale nie oryginalna xd - Tu sobie zobacz panele fotowoltaiczne Kartuzy , mi też odpowiada.- Gdzie kupić makaron taki ?
Czy boczek w przepisie jest świeży czy wędzony ? - Zakupiłem ostatnio książke o fermtentacji bardzo róznych produktów. Czy jest jakieś warzywo, owoc, napój, cookolwiek co najbardziej poleca Pani zafermentować? Poza kimchi ;). - Dla mnie ta pasta jest za wytrawna, nie wiem jak to zmienic. Dodawalem cukru, miodu... - Jaka to ma byc dokladnie pasta miso? Sa rozne, jasna ciemna? - A tą pasta z fasoli to jak zrobić samemu? Da się? - gdzie można dostać te kluski? - Chciałabym się dopytać o makaron. Jakiej jest firmy czy nazwa? - Hej Gabi,niewiele wiem o tobie stad tez moje pytanie-gdzie mieszkasz? Wiesz moze czy w jakims markecie znajde koreanskie pasty typu gochujang czy tez ta z filmu? Nie mieszkam w Warszawie czy Krakowie,wiec nie ma tu azjatyckich sklepikow :/ Bylabym wdzieczna za odpowiedz a tobie zycze milego dnia :) - Zrobione 😊. Pycha 😀 - Problem mam z wywarem na bulion
Jak to gospodarnie zrobić
Wiem można zamrozić ale co to daje bo robię to z galaretą zimnych nóżek szukając kolagenu.
Lodówka ma ograniczoną pojemnosc
Proszę wypowiedź się o glutaminianie sodu
Cala Azja szaleje na tym wzmacniaczu smaku
Ja zawsze szukam smaków w tym co gotuje
Nie stosuje Vegety i co zawiera E621 - Gabi mam problem z twoimi przepisami
Skąd masz tyle bulionu
Skąd masz tyle soku z kim-chi i tu dla mnie zaczynają się schody
Czy sok z kimchi robisz osobno? - Cześć Gabi :) ale się cieszę że pokazałaś przepis z użyciem pasty z czarnej fasoli bo mam tego sporo,w dodatku danie wygląda bardzo smakowicie :) pozdrawiam Was serdecznie i życzę bardzo udanego tygodnia,buziaki :) - Mniam! <3 :3 - Mniam🙋 - Co to za urocze mieszadełko? - O super! - Ha! W końcu się udało, gdzie gochugaru?;)) - Dzień dobry
Proszę powiedzieć czy to miso to jest japońskie i czy może być koreńskie monggo?
Pozdrawiam i dziękuje za pyszne inspiracje.