Kuchnia koreańska-mój ulubiony przepis na Jajangmyeon - makaron z sosem z czarnej fasoli{



Zapraszam na mój ulubiony przepis na koreański makaron z sosem z czarnej fasoli-Jajangmyeon. Smacznego:) Składniki: 400 gram polędwiczki wieprzowej 75 gram boczku 1 łyżka oliwy z oliwek 5 dużych ząbków czosnku 7 cm korzenia imbiru 1 duża biała cebula 1 cukinia ok 300 gram 1 łyżka miso 2 łyżki cukru 2 łyżki pasty chajang 300 ml b . Oglądalność: 5468, czas trwania 8m 35s, ocena 181, reakcje 46.

Wasze opinie


Kuchnia koreańska-mój ulubiony przepis na Jajangmyeon - makaron z sosem z czarnej fasoli

- No super, dzięki za Twój przepis bo widziałam różne ale ten chyba najbardziej mi pasuje. Będę robić pierwszy raz... Jadłam z gotowego sosu w saszetce ale nie robiłam. Mam nadzieję, że nie będzie zbyt słony...
- Toć to w ogóle nie jest koreańskie jajangmyeon...ale wariacja. Może i smaczna, ale nie oryginalna xd
- Tu sobie zobacz panele fotowoltaiczne Kartuzy , mi też odpowiada.
- Gdzie kupić makaron taki ?
Czy boczek w przepisie jest świeży czy wędzony ?
- Zakupiłem ostatnio książke o fermtentacji bardzo róznych produktów. Czy jest jakieś warzywo, owoc, napój, cookolwiek co najbardziej poleca Pani zafermentować? Poza kimchi ;).
- Dla mnie ta pasta jest za wytrawna, nie wiem jak to zmienic. Dodawalem cukru, miodu...
- Jaka to ma byc dokladnie pasta miso? Sa rozne, jasna ciemna?
- A tą pasta z fasoli to jak zrobić samemu? Da się?
- gdzie można dostać te kluski?
- Chciałabym się dopytać o makaron. Jakiej jest firmy czy nazwa?
- Hej Gabi,niewiele wiem o tobie stad tez moje pytanie-gdzie mieszkasz? Wiesz moze czy w jakims markecie znajde koreanskie pasty typu gochujang czy tez ta z filmu? Nie mieszkam w Warszawie czy Krakowie,wiec nie ma tu azjatyckich sklepikow :/ Bylabym wdzieczna za odpowiedz a tobie zycze milego dnia :)
- Zrobione 😊. Pycha 😀
- Problem mam z wywarem na bulion
Jak to gospodarnie zrobić
Wiem można zamrozić ale co to daje bo robię to z galaretą zimnych nóżek szukając kolagenu.
Lodówka ma ograniczoną pojemnosc

Proszę wypowiedź się o glutaminianie sodu
Cala Azja szaleje na tym wzmacniaczu smaku
Ja zawsze szukam smaków w tym co gotuje
Nie stosuje Vegety i co zawiera E621
- Gabi mam problem z twoimi przepisami
Skąd masz tyle bulionu
Skąd masz tyle soku z kim-chi i tu dla mnie zaczynają się schody
Czy sok z kimchi robisz osobno?
- Cześć Gabi :) ale się cieszę że pokazałaś przepis z użyciem pasty z czarnej fasoli bo mam tego sporo,w dodatku danie wygląda bardzo smakowicie :) pozdrawiam Was serdecznie i życzę bardzo udanego tygodnia,buziaki :)
- Mniam! <3 :3
- Mniam🙋
- Co to za urocze mieszadełko?
- O super!
- Ha! W końcu się udało, gdzie gochugaru?;))
- Dzień dobry
Proszę powiedzieć czy to miso to jest japońskie i czy może być koreńskie monggo?
Pozdrawiam i dziękuje za pyszne inspiracje.