Kuchnia koreańska-jak zrobić prawdziwe koreańskie kimchi{



Zapraszam na przepis na domowe koreańskie kimchi. Poniżej znajdziecie dokładne składniki oraz odnośniki do miejsc gdzie możecie kupić gochugaru-niezbędny składnik do zrobienia prawdziwego koreańskiego kimchi. Jak będziecie pakować gotowe kimchi do słoików, zostawcie kilka centymetrów wolnych, bo przy fermentacji zawartość będzie . Oglądalność: 219233, czas trwania 15m 39s, ocena 2379, reakcje 373.

Wasze opinie


Kuchnia koreańska-jak zrobić prawdziwe koreańskie kimchi

- No
- Świetny przepis, właśnie drugi raz z niego korzystam. Tym razem 10kg pekinki poszło w słoje :)
- Tu polecam zerknąć opakowania ozdobne , warto było ?
- Dzieki..szukalam tego przepisu bo widzialam jak robila Koreanka ale ona wlasnie najpierw oddzielila kazdy lisc opłukala a potem soliła moze dlatego ze przyczepnosc soli jest lepsza..ale sprobuje napewno
- Jeszcze jedno pytanko w przepisie w opisie jest 1cebula a na filmie nie jest dodawana ?
- Do kimchi to najlepiej dodać cukier puder czy normalny ?
- Proszę panio mam pytanie robię kimchi z pani przepisu i super wychodzi ale ostatnio jadłem zupkę chińską o smaku kimchi i nie wiem czy to dobry pomysł chciał bym wysuszyć kichmi w maszynie żeby dodawać sobie do niektórych zup dobry to pomysł ??I da radę wysuszyć tak kochmi mam maszynę np do mięs i grzybów chciałem w tym wysuszyć ale nie wiem ile stopni i jak długo?? Może coś pani doradzić:)
- Po fermentacij 24h można już jesc czy trzeba jeszcze 7 dni poczekać i trzymać w lodówce?
- W trakcie fermentacji 24 h i w lodowce później słoik caly czas zamknięty szczelinie ma być?
- A ten słój ma być zakręcony hermetycznie?. Proszę o informację.
- Kochani gdzie kupujecie tą papryke gochugari w jakim sklepie w polsce mozna dostać
- Gdzie kupic przyprawę ta z papryczek
- prawdziwa cudo pani Gabi , kim chi surówka do obiadu nowosc dla mnie, dziekuje za filmik
- Czy zamiast przesypywać sola kapusty nie mozna ja zanurzyć w solance a potem przepłukać?
- A jaka ma być mąka ryżowa do tego przepisu? Zwykła będzie ok? A może z ryżu kleistego?
- Nie podoba mi się ta plastikowa miska a przepis ok pozdrawiam
- Świetny przepis, ale ta ilość sosu to na spokojnie 6kg+ kapusty. Dzięki za super filmik, udoskonalam swój przepis bazując na nim :) Smacznego!!!
- Osmy raz jestem dzisiaj. Podejmuje próbę zrobienia kimchi z borowikami jak i klasyczne. Dostałem na urodziny właśnie kimczi z borowikiem i strasznie mi siadł smak. Zobaczymy, już sama zaprawa daje znak że wyjdzie OK
- Witam przesympatyczną Panią prowadzącą i przesyłam gorące pozdrowienia, ślę ukłony za ten przepis. Podjąłem wobec tego przepisu jedną próbę i niestety zakończyła się fiaskiem-zakupiłem na alledrogo gochugaru ale odważane przez sprzedawcę, w doypackach po 100 gramów, niestety, prawdopodobnie gochugaru było zwietrzałe-w kimchi zero ostrości, jest za to takie rozmemłane, nieciekawe w smaku, ani słone, ani kwaśne, ani ostre, takie nijakie, niesmaczne. Będę robił drugie podejście i tym razem zakupię oryginalną paczkę 500g gochugaru firmy Nongshim. Ewentualnie, czy ktoś może przygotowywał kimchi z pomocą pasty gochujang? Podobno to jest już gotowa pasta razem z kleikiem, wystarczy tylko dodać tę pastę do warzyw, wymieszać i można pakować do słoja.
- Witam serdecznie. 
Często zdarza mi się kupić rzodkiew która jest po prostu gorzka. Czy można ją zastąpić na przykład naszą, rodzimą czarną rzepą? Kolejne moje pytanie to sos rybny. W filmie instruktażowym pokazany jest inny rodzaj niż ten, który jest reklamowany w filmie o koreańskich przyprawach. Czy naprawdę jest taka różnica między nimi?
Pozdrawiam
- super ze to przepis maangchi;)