Kuchnia koreańska-domowy kimchi ramen ( kimchi ramyun){
Zapraszam na domowy kimchi ramen. Smacznego :) Składniki: 500 gram podudzi z kurczaka 1 litr bulionu koreańskiego 100 gram kimchi wraz z sokiem 3 ząbki czosnku 4 plasterki korzenia imbiru ze skórką 1/2 dużej białej cebuli 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka gochujang 1 łyżka oleju sezamowego 2 łyżki koreańskiego sosu sojowego do zup 1 . Oglądalność: 6497, czas trwania 8m 37s, ocena 192, reakcje 19.
Wasze opinie
Kuchnia koreańska-domowy kimchi ramen ( kimchi ramyun)
- Bardzo fajny przepis - Nigdy w życiu żadnych "instant", żadnej chemii w kuchni !!! Tylko jak najbardziej zdrowo się da! 🙏 Za ten przepis akurat również piona 😊 -- Jestem fanem Twoich przepisów, ale nie mogę ścierpieć, że mówisz "sto gram". Jednostki miary się odmienia. Przecież mówisz "pięć litrów", "sto kilometrów", "sześć kilogramów" to skąd Ci się przykleiło te nieszczęsne "sto gram"?? - Ale mi smaka zrobiłaś :D - A to nie jest raczej ramion/ramyum? Bo ramen to nie jest chyba skoro nie ma tare... Noi nie ten czas gotowania - Bomba!!! - Nie ma to jak wspaniała, pyszna ostra koreańska zupka na nadchodzące chłodne wieczory. Ja jednak zamiast kurczaka dodam wołowinę. Następną zaś ugotuję z dodatkiem baraniny, bo tak jakoś zawsze lubię troszkę zmienić przepis, wg.mojego smaku. - Jak tylko zakupie potrzebniejsze składniki, to muszę zrobić, wygląda jak zupa zrobiona z myślą o mnie :D - Dzień dobry :) Miłej niedzieli życzę :D - Smacznego ale mi zrobiłaś ochotę na taką zupę a początku uwielbiam twój kanał;) - Cześć Gabi :) jak zawsze smaka narobiłaś :) na chłodniejsze dni taka zupa jest idealna i tak się składa że wszystko mam do tej zupy tylko podudzia wczoraj upiekłam hehe i chyba tego procesu nie odwrócę a szkoda :) ale już na dniach zrobię,dzięki za przepis i pozdrawiam serdecznie :) życzę miłej niedzieli papa