Kuchnia japońska-przepis na idealną zupę miso{



Zapraszam na bardzo łatwy przepis na idealną japońską zupę miso. Smacznego:) Składniki: 1 litr bulionu dashi (2 kawałki kombu, 1 litr wody, 2 garści katsuoboshi) 3 łyżki pasty miso 150 gram aksamitnego tofu 1 garść namoczonych glonów wakame cieniutko pokrojony por lub dymka Ishikari Lore by Kevin MacLeod is licensed under a Creative . Oglądalność: 21305, czas trwania m s, ocena 297, reakcje 33.

Wasze opinie


Kuchnia japońska-przepis na idealną zupę miso

- Przepraszam szukam przepisu dla Polaka który dopiero odkrywa przepisy A nie kurs dla zaawansowanych w japońskim bardzo mało tłumaczenia nie wiem czy tylko ja ale każda osoba która wchodzi w ten film powiem na dzień dobry usłyszała ze to film dla za wansowanych A nie jak to ugotować
- A co zrobić z tym kombu użytym do dashi, szkoda wyrzucić ?
-
- Gdzie kupić składniki. I jakie nazwy maja.🙁
- Twój kanał jest odkryciem mojego życia ! no królowa :D teraz to dopiero się zacznie gotowanie na ostro :D
- Czy używała Pani kombu suszone czy nie? Jest to jakaś różnica które się doda?
- Co to jest katsuo boshi
- U mnie dzisiaj też Shinsu AkaMiso Red ze słynnej firmy japońskiej Hikari Miso❤️😀👍
- przepraszam serdecznie co za baran dal łapkę w dół?
- Często robię miso bo to najprostsze i jak nigdy mam stale te składniki :)
Mój mąż ostatnio je sobie i coś tam ciapie pod nosem, pytam o co chodzi, a on, że to bardzo dobre tylko żebym, następnym razem, nie dodawała tego miso bo słone :D
- Witaj Gabi,bardzo się cieszę że dodalas filmik jak się robi zupę miso bo szukałam u Ciebie ale nie znalazłam,ja robię podobnie jak Ty i jest bardzo dobra, mam tylko problem z dostaniem od ręki tofu silken,buziaki dla Ciebie 😙😙😙