Kuchnia japońska-prosty przepis na domowe sukiyaki.{
Zapraszam na prosty, domowy przepis na japońskie danie-sukiyaki. Smacznego:) Składniki: Sos: 100 ml mirinu 100 ml wody 100 ml sosu sojowego 3 łyżki cukru Dodatki: 350 gram cienko pokrojonej wołowiny 300 gram tofu naturalnego 1 opakowanie makaronu shirataki nitki 1 marchewka 1 mały por garść liści szpinaku 7 grzybów shitake garść susz . Oglądalność: 3978, czas trwania 9m 28s, ocena 83, reakcje 7.
Wasze opinie
Kuchnia japońska-prosty przepis na domowe sukiyaki.
- Trafiłem tutaj przypadkiem i to pod wpływem wódki, jednak oglądając Great Teacher Onizuka, gdzie co chwilę przewija się to danie ma się ochotę samemu przygotować i zjeść, w najbliższych dniach na pewno tego spróbuję. Let's do it! - <3 takie pysznościślinka cieknie na sam widok a tu wpierw trzeba kupić składniki ( co w mojej okolicy jest dość trudne ) a głównie chodzi mi o te długie grzyby i mirin :(
pozdrawiam :) -
- Czy można użyć drobiu zamiast wołowiny? - Wygląda bardzo ciekawie , pozdrawiam cieplutko :)