Kuchnia japońska-prosty przepis na domowe sukiyaki.{



Zapraszam na prosty, domowy przepis na japońskie danie-sukiyaki. Smacznego:) Składniki: Sos: 100 ml mirinu 100 ml wody 100 ml sosu sojowego 3 łyżki cukru Dodatki: 350 gram cienko pokrojonej wołowiny 300 gram tofu naturalnego 1 opakowanie makaronu shirataki nitki 1 marchewka 1 mały por garść liści szpinaku 7 grzybów shitake garść susz . Oglądalność: 3978, czas trwania 9m 28s, ocena 83, reakcje 7.

Wasze opinie


Kuchnia japońska-prosty przepis na domowe sukiyaki.

- Trafiłem tutaj przypadkiem i to pod wpływem wódki, jednak oglądając Great Teacher Onizuka, gdzie co chwilę przewija się to danie ma się ochotę samemu przygotować i zjeść, w najbliższych dniach na pewno tego spróbuję. Let's do it!
- <3 takie pyszności
ślinka cieknie na sam widok a tu wpierw trzeba kupić składniki ( co w mojej okolicy jest dość trudne ) a głównie chodzi mi o te długie grzyby i mirin :(
pozdrawiam :)
-
- Czy można użyć drobiu zamiast wołowiny?
- Wygląda bardzo ciekawie , pozdrawiam cieplutko :)