Kuchnia japońska-Oyakodon{



Kuchnia japońska-Oyakodon-bardzo prosty przepis na pyszną miseczkę ryżu z kurczakiem i jajkiem gotowanym w dashi. W Japoni jest to danie jedzone na Dzień Matki-w tłumaczeniu Oyakodon-rodzic +dziecko :) Składniki: 2 jaja 100 gram drobno pokrojonej piersi z kurczaka 1/2 małej cebuli pojkrojonej w drobną kosteczkę 200 ml bulionu dashi 1 ł . Oglądalność: 881, czas trwania 5m 22s, ocena 22, reakcje 8.

Wasze opinie


Kuchnia japońska-Oyakodon

- Generally OK but oil is never used for oyakodon.
For more original Japanese taste, better to have less water (dashi) and to use dymka but not natka . After putting eggs, better not to mix so much to have delicate and smooth taste.
Mirin is not so easily got in Poland so it can be replaced with sugar (and a little white wine).
- Miło, przyjemnie i tak bardzo "domowo" co daje bliski kontakt z widzem. No i oczywiście super jedzenie :) P.S obejrzałem już wszystkie odcinki :D
-
- Kolejny swietny przepis w Twiom wykonaniu :)
- Mmmm... Kolejne pyszności ;) Muszę do tego sklepu się wybrać w końcu i coś ugotować, bo ślinka mi cieknie niemożliwie na Twoje wschodnie przysmaki :)